Ενστάσεις για την είσοδο της Heineken στη Formula 1

Ενστάσεις για την είσοδο της Heineken στη Formula 1

Ποιοι ζητούν από τη FIA την ακύρωση της συμφωνίας και για ποιο λόγο

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει να υλοποιείται η συμφωνία της εισόδου της Heineken ως μεγάλου χορηγού στην F1 άρχισαν οι ενστάσεις.

Στον αγώνα του Καναδά πήραμε μια πρώτη γεύση από την είσοδο του brand στις πίστες, μια είσοδος που όπως φάνηκε από τις εικόνες ήταν παραπάνω από δυναμική. Βασικό σύνθημα είναι το “εάν πίνεις μην οδηγείς”, κάτι που βρισκόταν σε πολλά σημεία της πίστας εκτός βέβαια από τα λογότυπα της μπύρας που είχαν κατακυριεύσει την πίστα. 

Ωστόσο η συμφωνία και παρά το κοινωνικό μήνυμα που εκπέμπει, μήνυμα άμεσα συνδεδεμένο με την οδική ασφάλεια, δεν βρήκε παντού συμμάχους. Η Γενική Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Συμμαχίας κατά του Αλκοόλ, Μαριάν Σκαρ, έστειλε ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο της FIA, με την οποία ζητά την άμεση ακύρωση της συμφωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Heinken μπαίνει δυναμικά στη Formula 1

Στην επιστολή τονίζεται πως στο πλευρό της Γενικής Γραμματείας βρίσκονται σαράντα ακόμη παγκόσμιοι οργανισμοί και οργανώσεις παγκόσμιας υγείας. Παράλληλα τονίζουν πως δεν είναι δυνατόν ένας αγώνας της F1, με την τηλεθέαση που έχει να “παντρεύει”, ακόμη και με αυτόν τον τρόπο το αλκοόλ με τη  οδήγηση. 

Επί της ουσίας πρόκειται για επιστολή-πυροτέχνημα καθώς πιστεύουμε πώς μια τέτοια χορηγία αξίας άνω των 150.000.000 στερλινών (σε πρώτο στάδιο) δεν μπορεί  να ακυρωθεί από μια επιστολή διαμαρτυρίας, καθώς οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές (FIA- Heineken), από τη μια δεν θα καταθέσουν έτσι εύκολα τα όπλα, και από την άλλη έχου προβλέψει να την ντύσουν με τον “κοινωνικό μανδύα” που της είναι απαραίτητος για να μην υφίσταται τέτοιου είδους κριτικές. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube