Εγκαταλείπει τη Mercedes ο Ross Brawn [video]

Εγκαταλείπει τη Mercedes ο Ross Brawn [video]

Φεύγει στο τέλος της σεζόν, μάλλον δυσαρεστημένος από τη συμπεριφορά της ομάδας

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και ιδού πως οι φήμες επιβεβαιώνονται και ο πιο επιτυχημένος ίσως μηχανικός στην ιστορία της F1, εγκαταλείπει τη Mercedes όχι κάτω από τις καλύτερες συνθήκες.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο εκτελεστικός διευθυντής της Mercedes Toto Wolff έφερε στην ομάδα σαν τεχνικό διευθυντή τον Paddy Lowe, με σκοπό να του γίνει κύριος της ομάδας στο μέλλον.
Αρχικά ο Brawn είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα υπάρξει ένα εύλογο χρονικό διάστημα στη διάρκεια του οποίου θα υπάρξει μια «βελούδινη» αλλαγή φρουράς στην ομάδα.

Όμως όπως φαίνεται αυτό δεν κατέστη δυνατό. Η οριστική ρήξη ήρθε όταν ο Brawn συζητώντας το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα δέχτηκε από τον μη εκτελεστικό πρόεδρο Niki Lauda πρόταση για έναν τελείως διαφορετικό ρόλο από αυτόν που μέχρι σήμερα είχε, ο οποίος προφανώς ήταν και ένας ρόλος πιο υποβαθμισμένος.

Ο Brawn δεν δέχτηκε και το διαζύγιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να επισημοποιηθεί επίσης πολύ σύντομα.
Την είδηση αποκάλυψε για το BBC ο Eddie Jordan (σ.σ.: ναι, ο γνωστός πρώην ιδιοκτήτης της ομώνυμης ομάδας στην F1), o οποίος στο παρελθόν είχε επίσης αποκαλύψει πρώτος τη μεταγραφή του Hamilton στη Mercedes. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube