Τέρμα γκάζι με ένα Frazer Nash 90 ετών! [videos]

Τέρμα γκάζι με ένα Frazer Nash 90 ετών! [videos]

Δείτε έναν ατρόμητο Βρετανό να στύβει κυριολεκτικά στην πίστα ένα μουσειακό αυτοκίνητο, ψηλό, στενό και με λάστιχα σαν παιδικά σωσίβια!

Ακούμε για παλιά κλασικά αυτοκίνητα και ο νους μας πάει σε μουσεία, επιδείξεις ή το πολύ σε αγώνες regularity.

Σε άλλες χώρες όμως, και κυρίως στη Βρετανία, κάνουν αγώνες σε πίστα με τέτοια αυτοκίνητα. Αγώνες πραγματικούς, όπου πηγαίνουν στο όριο με αυτοκίνητα μέχρι και 100 ετών!

Το Frazer Nash Super Sports Saloon στο video είναι μοντέλο του 1928. Έχει έναν 4κύλινδρο κινητήρα 1.5 της Anzani που βγάζει κάπου 60 ίππους και τους στέλνει στον πίσω άξονα με δύο μεγάλες αλυσίδες κάτω από το πάτωμα. Λάβετέ το αυτό υπόψη, δείτε πόσο όρθιο, ψηλό και στενό είναι το αυτοκίνητο, δείτε και τα λαστιχάκια του που είναι σαν στεφάνια χούλα-χουπ, και σκεφτείτε πώς θα είναι να το οδηγείτε σε αγώνα όπως ο Parick Blakeney-Edwards στο πρώτο video.

Αφού το δείτε απ’ έξω, δείτε το Frazer Nash και από μέσα, στο δεύτερο video, από αγώνα στο Castle Combe με τον Blakeney στο τιμόνι. Μιλάμε, ο τύπος το πάει τέρμα και ρίχνει με την «παράγκα» σε πολλά σπορ αυτοκίνητα! Είναι βέβαια του επαγγέλματος, αφού έχει την Blakeney Motorsport που αποκαθιστά και προετοιμάζει κλασικά αυτοκίνητα για αγώνες.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το κλειστό Frazer Nash Super Sports είναι γνωστό με το παρατσούκλι “Owlet” (μικρή κουκουβάγια) λόγω του σχήματος της «αεροδυναμικής» σκεπής του, με τα δύο στρογγυλά παράθυρα, που θυμίζει έντονα το κεφάλι κουκουβάγιας.

Αν μάλιστα θέλετε να «κομίσετε γλαύκα ες Αθήνας», το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι προς πώληση. Το λέει η καρδιά σας και το πορτοφόλι σας;


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube