Ουκρανοί μετέτρεψαν Toyota Mirai σε «βόμβα υδρογόνου» [video]

Ουκρανοί μετέτρεψαν Toyota Mirai σε «βόμβα υδρογόνου» [video]

Το Toyota Mirai μπορεί να μην έχει την εμπορική επιτυχία που περίμεναν οι Ιάπωνες, αλλά οι Ουκρανοί βρίσκουν ιδιαίτερα χρήσιμες τις δεξαμενές υδρογόνου του.

Toyota Mirai

Μια πυρκαγιά μπαταρίας ή μια έκρηξη δεξαμενής υδρογόνου είναι ο χειρότερος εφιάλτης οποιουδήποτε ιδιοκτήτη ενός ηλεκτρικού οχήματος. Αλλά αν βρίσκεστε σε εμπόλεμη κατάσταση, ένα υδρογονοκίνητο Toyota Mirai μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο.

Έτσι, Ουκρανοί στρατιώτες κατασκεύασαν μια τηλεχειριζόμενη βόμβα, χρησιμοποιώντας τη δεξαμενή υδρογόνου ενός Toyota Mirai. Κατά μία έννοια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για τη μικρότερη «βόμβα υδρογόνου» που φτιάχτηκε ποτέ. Μιας και δεν επρόκειτο για θερμοπυρηνικό όπλο που θα έκανε σύντηξη πυρήνων βαρέων ισοτόπων υδρογόνου σε πυρήνες ηλίου. 

Μπορεί το Toyota Mirai να χωλαίνει σε πωλήσεις, αλλά οι Ουκρανοί το βρίσκουν εξαιρετικό

Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αποτύχει σε μια επίθεση στα νότια του Vovchansk στο βόρειο τμήμα της Ουκρανίας κι υποχώρησαν σε ένα εργοστάσιο αδρανών. Η θέση ήταν σχεδόν περικυκλωμένη από τους Ουκρανούς, αν και δεν είχαν τη δύναμη πυρός για να μπορέσουν να τις καταβάλλουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Peugeot P4, το γαλλικό G-Wagen που πολεμάει στην Ουκρανία

Χωρίς αεροπορική υπεροχή και ενίσχυση, και με τα συμβατικά drones να μην μπορούν να μεταφέρουν αρκετά μεγάλο ωφέλιμο φορτίο. Τη στιγμή που τα ηλεκτρονικά αντίμετρα δυσχέραιναν ακόμη περισσότερο τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στην Ουκρανία μετέτρεψαν μια BMW 6 Cabrio σε αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό

Έτσι, οι Ουκρανοί αποφάσισαν την επίγεια επίθεση με ένα εκρηκτικό βάρους άνω των 200 kg, προερχόμενο από μια ασυνήθιστη πηγή υλικών για να φτιάξουν το χειροποίητο φονικό όπλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγός Tesla Model 3 επιζεί από 100 σφαίρες της Χαμάς

Δεν είναι η πρώτη φορά που ηλεκτρικά οχήματα προσφέρουν εξαρτήματα, μπαταρίες κι ηλεκτροκινητήρες για να παραχθούν drones αυτοκτονίας κι άλλα τηλεκατευθυνόμενα οχήματα.

Toyota Mirai

Στο επιβατικό Toyota Mirai, η κυψέλη καυσίμου υδρογόνου είναι τρομερά ενισχυμένη για να είναι απόλυτα ασφαλής. Ζυγίζει περίπου 52 kg και τώρα συνδυάστηκε με πλαστικά εκρηκτικά για να δημιουργήσει μια πραγματική κόλαση. Η βόμβα φορτώθηκε σε ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα που έφτασε με επιτυχία στο ανατολικό κτίριο του συγκροτήματος προτού την πυροδοτήσον. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Λετονία: Αν πιαστείς να οδηγείς μεθυσμένος το αυτοκίνητό σου πάει... Ουκρανία

Οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία απέχουν πολύ από το να τελειώσουν και θα ήταν ευχή όλων μας να σταματήσουν άμεσα. Ώστε το Toyota Mirai να συνεχίσει να προσφέρει οικολογικές μετακινήσεις κι όχι να σκορπά τον τρόμο και τον όλεθρο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube