Ο Joe Biden ετοιμάζει 100% δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά

Ο Joe Biden ετοιμάζει 100% δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά

Κάποτε ήταν ο Donald Trump που ωριόταν για 100% δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά και το αποδίδαμε στην εκρηκτική ρητορική του. Έλα όμως που το ίδιο είπε κι ο Joe Biden!

κινεζικά ηλεκτρικά

Κάποτε ήταν ο Donald Trump που απειλούσε ότι θα βάλει 100% δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά που θα επιχειρούσαν να μπουν στις ΗΠΑ μέσω του Μεξικού. Νομίζατε ότι πρόκειται για πομπώδεις φανφαρώδεις προεκλογικές δηλώσεις;

Σας πληροφορούμε ότι ο διπλασιασμός της τιμής για τα κινεζικά ηλεκτρικά ανήκει πλέον στην ατζέντα και του Joe Biden και μάλιστα για όλα τα μοντέλα που έρχονται από την Κίνα. Όχι μόνο μέσω της μεξικανικής επικράτειας.

«100% εσύ στα κινεζικά από το Μεξικό; 100% εγώ σε ό,τι έρχεται από την Κίνα». Θα μπορούσε να ατάκα από την ταινία «Μαυρογιαλούρος», είπατε;

κινεζικά ηλεκτρικά

Πρόκειται για σημαντική αύξηση σε σχέση με τον δασμό που ανέρχεται σε 25% κι αν επιβληθεί, τότε ουσιαστικά εξαλείφει κάθε πιθανότητα να εισέλθουν κινεζικά ηλεκτρικά στην αγορά των ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Donald Trump θα βάλει 100% δασμούς στα κινεζικά του Μεξικού

Αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την Wall Street Journal κι αναμένεται να ισχύει όχι μόνο για 4τροχα, αλλά και για μπαταρίες κι ηλιακούς συλλέκτες από την Κίνα.

κινεζικά ηλεκτρικά

Ακούγεται ακραίο σενάριο, γιατί θα υπάρξουν -αναμενόμενα- αντίποινα από την ασιατική χώρα, αλλά ευθυγραμμίζονται στενά με τις πρόσφατες παρατηρήσεις του Αμερικανού Προέδρου σχετικά με την αύξηση των δασμών στον κινεζικό χάλυβα.

«Για πάρα πολύ καιρό, η κινεζική κυβέρνηση διοχέτευε κρατικά χρήματα σε κινεζικές εταιρείες χάλυβα. Ωθώντας τις να παράγουν όσο το δυνατόν περισσότερο χάλυβα, επιδοτούμενο από την κινεζική κυβέρνηση», δήλωσε ο Biden. «Αυτό δεν είναι ανταγωνισμός αλλά εξαπάτηση. Και βλέπουμε τη ζημιά που κάνουν εδώ στις ΗΠΑ».

κινεζικά ηλεκτρικά

Και τι γίνεται με την Κερκόπορτα στο Μεξικό; Πριν ούτε ένα μήνα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Μεξικού αναγκάστηκε να μπλοκάρει τις αυτοκινητοβιομηχανίες από την Κίνα μετά την πίεση που άσκησαν οι ΗΠΑ. Οι φόβοι ότι πάμφθηνα κινεζικά ηλεκτρικά θα πλημμυρίσουν την αμερικανική αγορά αδασμολόγητα από τον νότιο γείτονα της Αμερικής έφεραν την παρέμβαση. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τα κινεζικά ηλεκτρικά μέσω Μεξικού

Έτσι, στην τελευταία συνάντηση μεταξύ ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων και της αυτοκινητοβιομηχανίας BYD, το Μεξικό εξήγησε ότι δεν θα προσφέρει ελκυστικά κίνητρα για είσοδο στη χώρα. Όχι μόνο αυτό, αλλά κι ότι θα ακυρώσει όλες τις μελλοντικές συναντήσεις με αυτοκινητοβιομηχανίες από την Κίνα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube