Renault Rafale E-Tech 4x4, με 300 ίππους και την υπογραφή της Alpine

Renault Rafale E-Tech 4x4, με 300 ίππους και την υπογραφή της Alpine

Η Alpine απογειώνει το Renault Rafale E-Tech και του χαρίζει εκρηκτικές επιδόσεις.

Ενώ περιμένουμε την Alpine να παρουσιάσει το ηλεκτρικό της crossover, μας εξέπληξε με κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Περιποιήθηκε το Rafale E-Tech της Renault κι οι προδιαγραφές προκαλούν σιελόρροια.

Πέρα από την εμφάνιση, το γαλλικό crossover αποκτά τετρακίνηση και 300 ίππους. Επιπρόσθετα, το Rafale E-Tech της Atelier Alpine μπαίνει στην πρίζα κι υπόσχεται ότι τα πρώτα 100 km είναι αθόρυβα, αμόλυντα κι ειρηνικά.

Τα κάνει όλα και συμφέρει το Rafale E-Tech της Alpine. Ανυπομονούμε να μάθουμε και πόσο θα κοστίζει

Rafale E-Tech

Το Renault Rafale E-Tech αποκαλύφθηκε το περασμένο καλοκαίρι, αλλά η μόνη έκδοση που είναι διαθέσιμη προσώρας αφορά το προσθιοκίνητο full hybrid 1,2 lt με δύο ηλεκτροκινητήρες και 200 ίππους.

Η προσθήκη ενός τρίτου ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων στον πίσω άξονα χαρίζει τετρακίνηση και συνολική ισχύ 300 ίππων. Η επιτάχυνση 0-100 km/h μειώνεται από τα 8,9 στα 6,4σε σύγκριση με την υπάρχουσα έκδοση. Μια μπαταρία 22 kWh παρέχει ηλεκτρική αυτονομία 100 km και προσφέρει κάλυψη 1.000 km χωρίς στάση.

Rafale E-Tech

Υπολογίστε όμως ότι για να φορτίσετε την μπαταρία στο 80% της χωρητικότητάς της, απαιτούνται 130', ενώ η πλήρης φόρτιση διαρκεί σχεδόν τρεις ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Renault Rafale, ένα αέρινο Espace [video]

Οι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο επίπεδα εξοπλισμού. Το βασικό Esprit Alpine με 20άρες ζάντες και το ανώτερο Atelier Alpine: Με αμάξωμα σε απόχρωση Satin Summit Blue, μαύρη αεροτομή και ζάντες «Chicane» 21 ιντσών.

Rafale E-Tech

Αλλά η Alpine δεν θα μπορούσε να μην έχει βάλει το χεράκι της στη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς. Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση χρησιμοποιεί μια κάμερα για να σαρώσει το οδόστρωμα μπροστά από το αυτοκίνητο και να δώσει στα αμορτισέρ την πρέπουσα εντολή για το τι ακολουθεί.

Αλλά κι ο οδηγός μπορεί να παρέμβει στις ρυθμίσεις και να επιλέξει μεταξύ Comfort, Dynamic και Sport για να τροποποιήσει την απόσβεση της ανάρτησης και την απόκριση της 4διεύθυνσης στους πίσω τροχούς.

Rafale E-Tech

Το Renault Rafale E-Tech 4×4 των 300 ίππων εμφανίζεται ήδη στον ελληνικό διαμορφωτή, αλλά χωρίς να ανακοινώνεται η τιμή. Θα είναι διαθέσιμο στις ευρωπαϊκές αγορές από το φθινόπωρο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube