Aston Martin: Το μικρό της hypercar θα λέγεται Valhalla

Aston Martin: Το μικρό της hypercar θα λέγεται Valhalla

Για τα σούπερκαρ και τα hypercar της γκάμας της, η Aston Martin προτιμά τα ονόματα που αρχίζουν από «V». Έτσι ανάμεσα στη Vanquish και στη Valkyrie, ήρθε και κούμπωσε η Valhalla.

Το Gaydon ξεκίνησε αποκαλώντας τη, Project 003. Στη συνέχεια πήρε το όνομα AM-RB 003, έναν κωδικό που λέει ότι πρόκειται για το τρίτο πρότζεκτ που έκανε η Aston Martin και η ομάδα Red Bull Formula One, ύστερα από τη Valkyrie και τη Valkyrie AMR Pro. Το αυτοκίνητο απέκτησε αυτή τη φορά το οριστικό του όνομα: Valhalla.

Το βρετανικό hypercar συνεχίζει την παράδοση των ονομάτων από το γράμμα «V» για τα πιο αθλητικά μοντέλα της, ύστερα από τις Vanquish, Vulcan και Valkyrie. Η Valhalla είναι μια λέξη που προέρχεται από τη σκανδιναβική μυθολογία και περιγράφει τον παράδεισο των πολεμιστών.

Και από σήμερα θα είναι επίσης τώρα το όνομα ενός μικρού hypercar, το οποίο θα κατασκευαστεί σε 500 κουπέ. Το αυτοκίνητο, που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, θα είναι εξοπλισμένο με ένα νέο, υβριδικό V6 τούρμπο, σχεδιασμένο από την Aston Martin, με κεντρική τοποθέτηση. Η ισχύς εξακολουθεί να παραμένει άγνωστη, ενώ η βρετανική αποκαλύπτει σταδιακά τις τεχνικές και άλλες πληροφορίες πριν η Valhalla λανσαριστεί εμπορικά.

Στην γκάμα του Gaydon, η Valhalla τοποθετείται μεταξύ της προσεχούς Vanquish κα της Valkyrie. Θα ξεχωρίζει δε από τις τελευταίες από ορισμένες παραχωρήσεις σε άνεση και εργονομία, όπως για παράδειγμα με την πιο άνετη καμπίνα της. Αλλά σαφώς, η Valhalla δεν θα είναι ένα GT, όπως αποδεικνύεται από τη ριζοσπαστική σιλουέτα και το μινιμαλιστικό ταμπλό της. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube