Toyota Starlet Cross, ένα B-SUV που δεν θα έρθει στην Ευρώπη

Toyota Starlet Cross, ένα B-SUV που δεν θα έρθει στην Ευρώπη

Με μήκος 3.995 mm, το Toyota Starlet Cross θα μπορούσε να τοποθετηθεί μισή κατηγορία κάτω από το Yaris Cross.

Η φημολογία για την επιστροφή του Toyota Starlet έχει ανάψει εδώ και καιρό. Άλλοτε ακουγόταν ότι θα φοράει 3κύλινδρο 1.300άρι μοτέρ, με απόδοση 150 ίππων, άλλοτε ότι θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Τελικά όντως εμφανίστηκε ένα καινούργιο Toyota Starlet αλλά έρχεται σε έκδοση Cross και δεν θα το απολαύσουμε στην Ευρώπη. Η ιαπωνική εταιρεία μόλις το λάνσαρε στην αγορά της Νότιας Αφρικής κι αν σας θυμίζει κάτι, είναι επειδή πρόκειται για παραλλαγή των ινδικών Toyota Urban Cruiser Taisor και Suzuki Fronx. 

Το Toyota Starlet έχει σφυρηλατήσει ένα άτρωτο προφίλ και τώρα καρπώνεται την αδιαμφισβήτητη φήμη του

Toyota Starlet

Αναμενόμενα, η σχεδίαση είναι σχεδόν πανομοιότυπη μεταξύ των τριών μοντέλων. Τότε γιατί δεν πωλείται ως Urban Cruiser; Πιθανότατα έχει να κάνει με την αποδοχή και τη φήμη που έχει χτίσει το Toyota Starlet στους Νοτιοαφρικανούς αγοραστές. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Απόλυτη κυριαρχία Toyota και Lexus σε έρευνα αξιοπιστίας

Όπως συμβαίνει και στην ελληνική αγορά, το ιαπωνικό μοντέλο είναι συνώνυμο της τερατώδους αξιοπιστίας, της ευχρηστίας, των καλών επιδόσεων και της χαμηλής κατανάλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Νότια Αφρική δεν διατίθεται το Yaris Cross, ώστε να υφίσταται ενδοεταιρικός κανιβαλισμός.

Toyota Starlet

Το Toyota Starlet Cross έχει μήκος 3.995 mm και βασίζεται στην πλατφόρμα Heartect της Suzuki. Στη νοτιότερη χώρα της αφρικανικής ηπείρου προσφέρεται αποκλειστικά με ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,5 lt, που αποδίδει 105 ίππους και 138 Nm.

Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων ή ενός αυτόματου τεσσάρων. Και στις δύο περιπτώσεις, η ροπή αποστέλλεται αποκλειστικά στον μπροστινό άξονα.

Toyota Starlet

Τα ινδικά «αδερφάκια» του, το Toyota Urban Cruiser Taisor και το Suzuki Fronx, προσφέρονται με επιλογή μεταξύ ενός ήπιου υβριδικού τούρμπο 1,0 lt κι ενός ατμοσφαιρικού βενζίνης — φυσικού αερίου 1,2 lt.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Urban Cruiser, ένα Toyota SUV από €8.550! Αλλά στην Ινδία

Το Toyota Starlet Cross προσφέρεται με οθόνη infotainment 7" ή 9", τρεις θύρες USB κι ασύρματο φορτιστή. Η βασική έκδοση XR αρκείται σε μόλις δύο αερόσακους, ενώ η ναυαρχίδα XS αναβαθμίζεται σε έξι. Καμία δεν έχει κανένα απολύτως ADAS, εκτός από το Hill Assist Control.

Toyota Starlet

Η τιμή για το Toyota Starlet Cross στη Νότια Αφρική κυμαίνεται από €14.800 έως €17.700. Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να το δούμε στην Ευρώπη, αφού το Yaris Cross πάει πρίμα σε πωλήσεις.

Kάποιες εταιρείες πάντως, όπως η Volkswagen κι η Suzuki, τολμούν να προσφέρουν περισσότερα από ένα B-SUV στην ελληνική αγορά. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube