Horizon, αποχαιρετισμός στο Suzuki Jimny με μόλις 900 τεμάχια

Horizon, αποχαιρετισμός στο Suzuki Jimny με μόλις 900 τεμάχια

Η περιορισμένη έκδοση σηματοδοτεί το τέλος του αμιγώς θερμικού Suzuki Jimny στην Ευρώπη, ανοίγοντας τον δρόμο για έναν εξηλεκτρισμένο διάδοχο.

Suzuki Jimny

Το Suzuki Jimny προσφέρεται από το 2021 αποκλειστικά ως επαγγελματικό όχημα, ένεκα των πιο χαλαρών κανονισμών ρύπων που ισχύουν στα LCV μοντέλα. Τώρα, το δημοφιλές αγριοκάτσικο μας αποχαιρετά με μια συλλεκτική έκδοση.

Ονομάζεται Suzuki Jimny Horizon και θα είναι διαθέσιμο στη γερμανική αγορά, περιορισμένο στις 900 μονάδες, διαθέτοντας μοναδικό body-kit αμαξώματος κι εκτεταμένο πακέτο αξεσουάρ.

Το αγαπημένο αγριμάκι μάς αποχαιρετά με μια συλλεκτική έκδοση κι ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή της επιβατικής έκδοσης

Suzuki Jimny

Το Horizon ξεχωρίζει από το τυπικό Jimny με τη ρετρό κυψελωτή μάσκα, όπου διακρίνουμε τα γράμματα της Suzuki αντί για τις επτά κάθετες γρίλιες και τον ιαπωνικό λογότυπο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιατί ο Akio Toyoda τρελαίνεται με το Suzuki Jimny; [video]

Κάτω από τον μπροστινό προφυλακτήρα και τις πλαϊνές ποδιές ξεχωρίζουν αλουμινένιες προστασίες, ενώ η ρεζέρβα είναι ντυμένη με κάλυμμα που φέρει την επωνυμία της μάρκας. Οι μαύρες ατσάλινες ζάντες κολακεύονται από τους μαύρους λασπωτήρες.

Suzuki Jimny

Η ειδική έκδοση διατίθεται αποκλειστικά στην εικονιζόμενη απόχρωση Medium Grey, σε συνδυασμό με μαύρα αυτοκόλλητα που θυμίζουν άλλες εποχές. Το πακέτο των αξεσουάρ περιλαμβάνει αφαιρούμενο κοτσαδόρο για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το τύπου σκάλας off-roader για ρυμούλκηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Θες Suzuki Jimny με χώρους; Κάν΄το 6τροχο!

Όσον αφορά το εσωτερικό, η διθέσια διαμόρφωση και το επίπεδο δάπεδο επιτρέπουν έως και 863 lt χώρου φόρτωσης. Μην ξεχνάτε ότι δεν υπάρχει πίσω κάθισμα, ενώ το χώρισμα περιλαμβάνεται στον έξτρα εξοπλισμό, όπως και στο απλό Jimny.

Suzuki Jimny

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας των 1,5 lt, που αποδίδει 102 ίππους και 130 Nm. Το Horizon δεν έχει μηχανολογικές αλλαγές και βελτιώσεις, οπότε αναμένετε χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Οι 900 μονάδες είναι διαθέσιμες στη Γερμανία με τιμή €32.340. Περίπου €3.000 ακριβότερα από το εισαγωγικό μοντέλο. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σου κάνει κλικ ένα διπλοκάμπινο Suzuki Jimny; [video]

Εν τω μεταξύ, έχει ξαναφουντώσει η φημολογία της επιστροφής της επιβατικής έκδοσης με υβριδικό μοτέρ. Επιπλέον, η Suzuki επιβεβαίωσε ότι μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του Jimny βρίσκεται υπό εξέλιξη και θα φτάσει κάποια στιγμή πριν από την αλλαγή της 10ετίας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube