Οι πωλήσεις πέφτουν, στοπ στην παραγωγή του Tesla Model Y

Οι πωλήσεις πέφτουν, στοπ στην παραγωγή του Tesla Model Y

Καθώς οι πωλήσεις του Tesla Model Y επιβραδύνονται, η Tesla μόλις ανακοίνωσε μια παύση πέντε ημερών στο γερμανικό εργοστάσιό της. Επισήμως, ο Αμερικανός κατασκευαστής έχει δηλώσει ότι θέλει να «βελτιώσει τις διαδικασίες» του εργοστασίου.

Tesla Model Y

Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις του Tesla Model Y ασθμαίνουν. Μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου πουλήθηκαν συνολικά 67.975 μονάδες. Αν και αυτός ο αριθμός παραμένει σταθερός, εξακολουθεί να υπολείπεται κατά 17% από το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Τον Απρίλιο, οι πωλήσεις δεν ξεπέρασαν το όριο των 10.000 αυτοκινήτων, με «μόλις» 9.329 κομμάτια να έχουν ταξινομηθεί στη Γηραιά Ήπειρο. Η Tesla βρίσκεται στον πάτο του κύματος και κινδυνεύει να τεθεί σε κατάσταση υπερπαραγωγής.

Θα είναι η τρίτη φορά φέτος που διακόπτεται η παραγωγή της Tesla στο Giga Berlin

Tesla Model Y

Για να αποφευχθεί η παραγωγή να υπερκεράσει σε νούμερο το απαραίτητο, εκπρόσωπος του κατασκευαστή ανακοίνωσε το κλείσιμο του γερμανικού εργοστασίου για πέντε ημέρες κατά τον μήνα Ιούνιο. Η Tesla θα σταματήσει την παραγωγή στο Gruenheide στις 7, 14, 17, 27 και 28 Ιουνίου. Επισήμως, αυτή η διακοπή υποτίθεται ότι θα επιτρέψει στις ομάδες να «βελτιώσουν τις διαδικασίες παραγωγής». Αλλά είναι προφανές ότι η εταιρεία επιδιώκει να επιβραδύνει τον ρυθμό της.

Είναι η τρίτη φορά εφέτος που διακόπτεται η παραγωγή στο Giga Berlin. Ένα προγραμματισμένο κλείσιμο είχε ήδη πραγματοποιηθεί τον Μάιο και θυμόμαστε τον εμπρησμό που ανάγκασε την εταιρεία να κατεβάσει ρολά για αρκετές ημέρες. Αλλά αυτή τη φορά, είναι η επιβράδυνση στην αγορά των ηλεκτρικών που αναγκάζει τον κατασκευαστή να επιβραδύνει τις γραμμές συναρμολόγησης.

Tesla Model Y

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, η Tesla έχει επίσης προγραμματίσει να απολύσει 400 άτομα στη Γερμανία. Ή περίπου το 3% του εργατικού δυναμικού στο εργοστάσιο Gruenheide. Από τον Απρίλιο, η αμερικανική εταιρεία φέρεται να έχει μειώσει περίπου το 15% της μισθοδοσίας της παγκοσμίως.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube