Νέα ηλεκτρική και... υδροδυναμική, Maserati Tridente

Νέα ηλεκτρική και... υδροδυναμική, Maserati Tridente

Σε απάντηση των αρνητών των ηλεκτρικών GT και σούπερκαρ που αποκαλούν τη Grancabrio Folgore «ηλεκτρική μαούνα», η Τρίαινα ναυπήγησε ένα κομψό ταχύπλοο για να κάνεις (ηλεκτρική) λεζάντα και στο νερό. Τη Maserati Tridente!

Η ιταλική φίρμα δημοσίευσε στο web φωτογραφίες από το τελευταίο δημιούργημα που περιλήφθηκε στον κατάλογό της, την Maserati Tridente.

Κόντρα σε κάθε προσδοκία λοιπόν, ο Ιταλός κατασκευαστής λανσάρισε ένα όχημα που πάει στο νερό. Και σαφώς αυτό, δεν είναι κάποιο ασυνήθιστο και παράξενο αμφίβιο. Πρόκειται για ένα κομψό και ισχυρό ηλεκτρικό σκάφος, με μια φιγούρα ολίγον νεό-ρετρό και τη δέουσα πολυτέλεια για να μπορεί να συνδυαστεί κατά πώς πρέπει με τη Maserati GranCabrio Folgore.

Η Maserati Tridente θα σου κοστίζει το αντίστοιχο ποσό με το αν αγόραζες καμιά δεκαριά GranCabrio Folgore!

Maserati Tridente

Δεν τον κάναμε εμείς τον συνδυασμό αυτόν. Ήταν η Τρίαινα που το ξεκαθάρισε, καθώς η Maserati Tridente ποζάρει στις φωτογραφίες μαζί με την GranCabrio Folgore. 

Η Maserati Tridente, για να μην την μπερδέψετε με καμία άλλη ταχύπλοη δημιουργία, έχει αποτυπωμένη μια τεράστια τρίαινα στο κατάστρωμα της πλώρης, λευκή δερμάτινη επένδυση στην «καμπίνα», αναγραφές «Maserati» στους γοφούς του σκάφους και έναν λογότυπο «Tridente» που φαίνεται όταν το κοιτά από την πρύμνη.

Maserati Tridente

Από τη μηχανολογική πλευρά, η Maserati Tridente των 10,5 m φορά ηλεκτροκινητήρα που προμηθεύεται από τη Vita Power που αποδίδει 600 ίππους. Απόδοση ικανή για μάξιμουμ ταχύτητα 40 κόμβων, με τη ταχύτητα ταξιδιού να είναι 25 κόμβοι. 

Η δε φόρτιση της μπαταρίας των 252 kWh διαρκεί στον ανάλογης ισχύος φορτιστή, μία ώρα. Χωρίς όμως η Maserati να δίνει παραπάνω πληροφορίες για την αυτονομία του σκάφους.

Maserati Tridente

Η Tridente μπορεί να ενδιαιτήσει μέχρι δέκα επιβάτες, ενώ το «κόκπιτ», όπως το αναφέρει η Maserati, μπορεί να διαμορφωθεί σε τραπεζαρία ή για επιταχύνσεις (sic). Οι επιβάτες μπορούν να χαλαρώσουν στον χώρο ηλιοθεραπείας στην πρύμνη, όπου υπάρχει ντουσιέρα και κλίμακα για να κατέβεις για κολύμπι. Η καμπίνα της πλώρης διαθέτει κουκέτα και WC.

Η Maserati προφανώς και διαθέτει την Tridente για ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Που τελικά κοστίζει όσο να αγόραζες 8-10 Maserati Grancabrio Folgore, δηλαδή 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube