Η Porsche εγκατέλειψε τη Σαράποβα

Η Porsche εγκατέλειψε τη Σαράποβα

H γερμανική εταιρεία διέκοψε τη συνεργασία της με τη Ρωσίδα τενίστρια μετά την αποκάλυψη πως βρέθηκε ντοπαρισμένη.

Και η Porsche, όπως και άλλοι χορηγοί (Νike και η TAG Heuer) διέκοψαν την συνεργασία με τη διάσημη τενίστρια μετά την αποκάλυψη πως βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. 

Όπως η ίδια αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λάμβανε από το 2006 το φάρμακο, το οποίο από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους μπήκε στις λίστες με τις απαγορευμένες ουσίες της WADA.

Η συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία Meldonium είναι ένα αντιισχαιμικό σκεύασμα, το οποίο έχει εγκριθεί σε Ρωσία και Λιθουανία, όχι όμως και τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Η διάσημη τενίστρια ομολόγησε ότι στις 22 Δεκεμβρίου του 2015 έλαβε επιστολή από την WADA, με την οποία της γνωστοποιούσε τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν από αρχή του 2016. Η ίδια αγνόησε την επιστολή με αποτέλεσμα, να συνεχίσει να λαμβάνει το φάρμακο. 

Η Σαράποβα απολογήθηκε στους fan της λέγοντας πως: «Αντιμετωπίζω την καριέρα μου με ευθύνη και επαγγελματισμό καθημερινά, έκανα ένα τεράστιο λάθος, απογοήτευσα τους οπαδούς μου, απογοήτευσα το άθλημα μου».

Το θετικό δείγμα της Σαράποβα ελήφθη στη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν.

Η Σαράποβα έχει ακόμα συμβόλαια με την Head, την Avon και την Evian, ενώ κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα του Forbes, ως η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube