Citroën: Η αναβίωση της θρυλικής DS

Citroën: Η αναβίωση της θρυλικής DS

Ανάβει φωτιές στους φίλους της μάρκας το DS Revival Concept

Εξήντα χρόνια έχουν περάσει από το λανσάρισμα της εκπληκτικής DS. Όταν εκείνη η DS19 παρουσιάστηκε στο κοινό για πρώτη φορά στις 6 Οκτωβρίου, στο 42ο Σαλόνι του Παρισιού το 1955, έκανε πάταγο.

Σήμερα, η αναβίωση των γραμμάτων DS έχει πάρει μια άλλη διάσταση για τη  Citroën και εκφράζεται μέσα από σύγχρονα μοντέλα που φέρουν τα συγκεκριμένα διακριτικά, μοντέλα που ενσωματώνουν και μια ολόκληρη φιλοσοφία αλλά και εμπορική στρατηγική της γαλλικής μάρκας με την τεράστια ιστορία.



Στο μυαλό όμως όλων τα γράμματα DS παραπέμπουν στον θρυλικό “βάτραχο”, το αυτοκίνητο που σημάδεψε όσο κανένα άλλο την ιστορία της Citroën.

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε και ο Jean-Louis Bui και βάλθηκε να αναβιώσει τον “βάτραχο” δίνοντάς του μια πιο σύγχρονη μορφή, ή τη μορφή που θα ήθελε ο ίδιος να δει στους δρόμους. 

Ο ίδιος λέει ότι πάντρεψε στοιχεία από την κλασσική DS αλλά και από τις Citroën SM και CX και κάπως έτσι προέκυψε το  «DS Revival Concept».

Το συγκεκριμένο σχέδιο προς το παρόν θα μείνει στα χαρτιά, αν και τίποτα δεν αποκλείεται. Μπορεί στη Citroën, αν δουν τα σχέδια του Bui να σκεφτούν την αναβίωση του θρύλου. 

Μακάρι… 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube