Άλλο ένα ρεκόρ για το Nissan GT-R [video]

Άλλο ένα ρεκόρ για το Nissan GT-R [video]

O «Γκοτζίλα» χάραξε το μεγαλύτερο περίγραμμα χώρας στον κόσμο, για να γιορτάσει εθνική επέτειο της Ινδίας.

Η Ινδία είναι μεγάλη αγορά και η Nissan αποφάσισε να της κάνει ένα δώρο για την 68η επέτειο της ανεξαρτησίας της.

Αμόλησε ένα GT-R στην επιφάνεια της αποξηραμένης λίμνης Sambhar, στο Rajasthan, και χάραξε το μεγαλύτερο περίγραμμα χώρας που έχει υπάρξει ποτέ. Ο εταιρεία γύρισε και ένα σχετικό video, που δείχνει τη μεγάλη κλίμακα του εγχειρήματος.

Η λίμνη Sambhar ήταν το ιδανικό μέρος για τη δημιουργία του χάρτη λόγω της μαλακής επιφάνειάς της. Επιπλέον, το τοπίο ήταν το ιδανικό σκηνικό για το φιλμάκι. Και βέβαια υπήρχε ο απαραίτητος χώρος για το εγχείρημα, αφού το συνολικό μήκος του περιγράμματος έφτασε τελικά τα 14,7 χιλιόμετρα.

Στο τιμόνι του GT-R ήταν ο επαγγελματίας οδηγός ράλι, Rahul Kanthraj. Ακολούθησε προκαθορισμένες συντεταγμένες GPS ώστε να εξασφαλιστεί ότι το περίγραμμα της Ινδίας θα ήταν ακριβές. Ο Kanthraj μάλιστα έκανε πολλούς γύρους πάνω στο περίγραμμα ώστε η εικόνα να είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτή. Βλέποντας το video συνάγουμε ότι μάλλον το διασκέδασε…

Σύμφωνα με τη Nissan, υπήρχαν επί τόπου παρατηρητές του Limca Book of Records (ινδικό αντίστοιχο του Βιβλίου Giunness) για να πιστοποιήσουν ότι αυτό ήταν όντως το μεγαλύτερο περίγραμμα χώρας που έχει χαραχτεί ποτέ. Το ρεκόρ θα καταχωρηθεί στο Βιβλίο Limca του 2018.

Πριν καιρό, ένα GT-R είχε θεσπίσει παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτερου ντριφτ, με 304,96 km/h, στο αεροδρόμιο Fujairah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η Nissan είχε συνεργαστεί με την Greddy για να αυξήσει την ιπποδύναμη εκείνου του GT-R στους 1.500 PS.

To Nissan GT-R φρεσκαρίστηκε για το 2017, κυρίως με αεροδυναμικές βελτιώσεις. Ο κινητήρας αναβαθμίστηκε στους 570 PS και τα 64,7 kgm ροπής. Στο εσωτερικό, ξανασχεδιάστηκε η κεντρική κονσόλα και μειώθηκε ο αριθμός των διακοπτών.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube