Lancia 037 πέφτει πάνω στο πλήθος, τραυματίζει 12 άτομα [video]

Lancia 037 πέφτει πάνω στο πλήθος, τραυματίζει 12 άτομα [video]

Μία Lancia 037 έπεσε πάνω στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει το Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Τορίνο.

Lancia 037

Συνολικά 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν την Κυριακή όταν μία Lancia 037, το εμβληματικό αγωνιστικό αυτοκίνητο ράλι, έχασε τον έλεγχο και χτύπησε το πλήθος στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τορίνο στην Ιταλία. 

Το βίντεο από το περιστατικό δείχνει το θρυλικό κεντρομήχανο κουπέ να πλαγιολισθαίνει στο γλιστερό πλακόστρωτο, πριν ο οδηγός χάσει τον έλεγχο και προσκρούσει πάνω στα κιγκλιδώματα, χτυπώντας αρκετούς θεατές. Ευτυχώς, η Lancia 037 δεν είχε πολλή φόρα κι ο οδηγός φρέναρε αμέσως, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει σοβαρός τραυματισμός. Από τους 12 θεατές, μια γυναίκα υπέστη κάταγμα στο πόδι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Πήγε να προσφέρει θέαμα με όλη του την καλή διάθεση, αλλά η γιορτή κατέληξε με κλάματα

Μαζί της μετέβησαν εκεί κι άλλοι πέντε θεατές για περαιτέρω αξιολόγηση. Οι υπόλοιποι τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο του συμβάντος. Η τοπική αστυνομία διερευνεί το συμβάν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Lancia 037 γίνεται 4κίνητη μετά από 40 χρόνια

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για απαγγελία κατηγοριών στον οδηγό της Lancia 037, αλλά σίγουρα δεν είναι ένα ατύχημα που θα περάσει χωρίς να υπάρξει συνέχεια. Στην πατρίδα μας, σε περίπτωση τραυματισμού σε τροχαίο ατύχημα, αυτεπάγγελτα ορίζεται δικάσιμος. Λογικά θα υπάρξει δίωξη και για τους διοργανωτές της εκδήλωσης. 

Επίσης, δεν υπάρχει ενημέρωση για την κατάσταση του εμβληματικού αγωνιστικού με τα αυτοκόλλητα της Martini. Κρίνοντας από την ταχύτητα της πρόσκρουσης, υποπτευόμαστε μόνο μικρές ζημιές. Στη χειρότερη περίπτωση, θα χρειαστεί ένα νέο μπροστινό μέρος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Kimera K39, μια σύγχρονη Lancia 037, έτοιμη για το Pikes Peak

Πώς γεννήθηκε όμως η 037; Η ομάδα των μηχανικών με επικεφαλής τον Sergio Limone χρησιμοποίησαν ως βάση τη Lancia Beta Montecarlo, ένα συμπαγές κεντρομήχανο κουπέ, του οποίου η υπερτροφοδοτούμενη έκδοση είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Gr. 5 το 1980 και το 1981. Στο κεντρικό πλαίσιο της Montecarlo βασίστηκαν δύο σωληνωτά πλαίσια κι ο Pininfarina έντυσε το σύνολο με ένα επιθετικό όσο και κομψό αμάξωμα, το οποίο είχε παράλληλα και πολύ καλή αεροδυναμική απόδοση.

Lancia 037

Τα μεγάλα πάνελ από fiberglass πρόσφεραν ταχύτατη αντικατάσταση, επιτρέποντας στους μηχανικούς να ολοκληρώνουν τις επισκευές μεταξύ των ειδικών διαδρομών σε χρόνο ρεκόρ. Χαρακτηριστικό είναι ότι για την αντικατάσταση του κιβωτίου ταχυτήτων της Rally 037 αρκούσαν μόλις 12'!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube