H Ferrari F355 επιστρέφει ως το απόλυτο restomod με 426 ίππους

H Ferrari F355 επιστρέφει ως το απόλυτο restomod με 426 ίππους

H Ferrari F355 είναι ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ. Τώρα, επιστρέφει καλύτερη από ποτέ.

Ferrari F355

H βρετανική Evoluto Automobili μάς συστήνεται με ένα restomod βασισμένο στη Ferrari F355, που ισχυρίζεται ότι είναι το «αντίδοτο» στα σύγχρονα σούπερκαρ. Ονομάζεται Evoluto 355 και σχεδιάστηκε από τον γνωστό Ian Callum.

Το δημιούργημά του εκμοντερνίζει τις θεσπέσιες γραμμές της κλασικής Ferrari F355, φρεσκάροντας την εμφάνισή της, αλλά χωρίς να αλλοιώσει τη γοητεία της. Ταυτόχρονα, μηχανικές αλλαγές απογειώνουν τις επιδόσεις της.

Ferrari F355

Το μπροστινό μέρος έχει επανασχεδιαστεί με μεγαλύτερη μάσκα και σπόιλερ από ανθρακονήματα, ενώ τα αναδυόμενα φώτα έχουν αντικατασταθεί με νέες μονάδες LED. Στο πίσω άκρο ξεχωρίζει ο μεγάλος διαχύτης και τα LED δακτυλιοειδή φώτα φρένων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτή η F355 δεν έχει μοτέρ Ferrari αλλά ακούγεται υπέροχα [video]

Τα νέα πάνελ είναι όλα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, μειώνοντας το βάρος των 1.422 kg της Ferrari F355 GTS στα 1.250 kg. Το πλαίσιο της Evoluto 355 είναι συγκολλημένο σε επιλεγμένα σημεία και σε συνδυασμό με κάρμπον δεσίματα, έχει αυξημένη στρεπτική ακαμψία κατά 23%. 

Ferrari F355

Ο ατμοσφαιρικός V8 των 3,5 lt έχει επίσης αναθεωρηθεί από την Evoluto με έμφαση στην αξιοπιστία και την τόνωση της ιπποδύναμης. Ένα νέο σύστημα ανάφλεξης προσφέρει πιο ακριβή χρονισμό, ισχυρίζεται η νεοφανής εταιρεία, βελτιώνοντας την απόδοση και την απόκριση. 

Η κυλινδροκεφαλή έχει υποστεί ροϊκή εξέλιξη κι έχουν αντικασταθεί οι εκκεντροφόροι. Το κιβώτιο έχει ενισχυθεί κι υπόσχεται λιγότερους κραδασμούς, ελαχιστοποίηση των απωλειών του μοτέρ και καλύτερη αξιοπιστία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Citroën 2CV με μοτέρ Ferrari F355 κάνει τρελό ήχο [video]

Εξάτμιση από τιτάνιο απογειώνει την ηχητική απόλαυση, ενώ οι 426 ίππους είναι 46 περισσότεροι από τους 380 ίππους που είχε η εργοστασιακή Ferrari F355. Σε συνδυασμό με το μειωμένο βάρος, αναμένουμε βελτιωμένες επιδόσεις από τα 4,7” και τα 295 km/h του κλασικού μοντέλου.

Ferrari F355

Η ανάρτηση έχει επανασχεδιαστεί με φαρδύτερα μετατρόχια και τα φρένα έχουν αναβαθμιστεί με σύγχρονες επιλογές της Brembo. Αν μάλιστα το λέει η τσέπη σας, υπάρχουν και κεραμικά φρένα για καλύτερη απόδοση στην έντονη πίεση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμή: Ferrari F355 Spider

Αλλά μην περιμένετε ότι η Evoluto Automobili έχει σκοπό να σπάσετε τα χρονόμετρα. Επέλεξε να μη φορέσει τα πιο σκληροπυρηνικά ελαστικά που είναι διαθέσιμα, αλλά να ντύσει τους νέους τροχούς των 19 ιντσών με Michelin Pilot Sport 4S. Ώστε το απόλυτο όριο να είναι λίγο χαμηλότερα και τα οδικά χαρακτηριστικά της 355 να είναι πιο γλυκά και πιο εύκολα προσβάσιμα στον οδηγό. 

Ferrari F355

Θα κατασκευαστούν περίπου 55 Evoluto, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα την τιμή της. Άλλωστε, είναι τόσο custom που δεν θα υπάρχει παρά μόνο μια αρχική τιμή. Από εκεί και πέρα, ο κάθε ιδιοκτήτης θα μπορεί να προσαρμόσει το αυτοκίνητο ακριβώς στα γούστα του. 

Αν κι αποκαλύφθηκε την ημέρα που ξεκινά το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood 2024, το δημόσιο ντεμπούτο του πανέμορφου restomod θα γίνει στην Εβδομάδα Αυτοκινήτου του Monterey τον επόμενο μήνα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube