General Tire Grabber, νέο ελαστικό για να μην κολλάς πουθενά!

General Tire Grabber, νέο ελαστικό για να μην κολλάς πουθενά!

Η General Tire παρουσίασε τη νέα σειρά off-road ελαστικών Grabber στο Attart Off Road Park, τα οποία είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά για ζάντες από 15” έως και 19”.

General Tire

Μέλος του Ομίλου Continental, η General Tire έχοντας μακρά ιστορία στην κατασκευή ελαστικών για 4x4 παρουσίασε σε μία καλοστημένη εκδήλωση για τους δημοσιογράφους, τη νέα σειρά των off-road της ελαστικών.

Όταν μιλάμε για off-road στην Ελλάδα, το μυαλό μας πηγαίνει αβίαστα στον Στέφανο Αττάρτ και το πάντα φιλόξενο (και απαιτητικό, όπως και η εκτός δρόμου οδήγηση) Attart Off Road Park. Όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι της General Tire, πρόσφατη έρευνα της εταιρείας αποκάλυψε το μεγάλο ενδιαφέρον των οδηγών για την off-road οδήγηση είτε πρόκειται για κατόχους 4x4 είτε SUV αυτοκινήτων. Οι οποίοι σε κάθε περίπτωση αναζητούν αξιοπιστία και ασφάλεια στις αντίξοες συνθήκες τόσο από το αυτοκίνητο όσο και από τα ελαστικά.

Η General Tire κατασκευάζει διάφορες διαστάσεις mud-terrain ελαστικών, για ζάντες από 15” έως και 19”

General Tire

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τί θέλουν οι κάτοχοι 4x4 και SUV από το αυτοκίνητό τους;

Από τους 2.000 οδηγούς 4x4 και SUV, που συμμετείχαν στην έρευνα, σχεδόν το 1/5 επιλέγει αυτά τα οχήματα, λόγω της ικανότητάς τους εκτός δρόμου, ενώ 4 στους 10 (43%) συνειδητοποίησαν, με την πάροδο του χρόνου και με βάση τις χρηστικές ανάγκες τους, ότι θέλουν να αλλάξουν το συμβατικό τους αυτοκίνητο σε 4x4 ή SUV.

Περισσότεροι από τους μισούς (52%) λένε ότι από τότε που απέκτησαν ένα 4x4 ή ένα SUV ξεκίνησαν να κάνουν περισσότερες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, με πιο πολλές οδικές εκδρομές, εξερεύνηση περισσότερων αγροτικών τοποθεσιών και συχνές διακοπές με κατασκήνωση. Παράλληλα, όλοι δηλώνουν ότι η σημασία ενός σετ ελαστικών που δίνει στον οδηγό αυτοπεποίθηση και ασφάλεια, αναδεικνύεται αυτόματα.

Πράγματι, η σωστή επιλογή των ελαστικών στο off-roading είναι το Α και το Ω. Και κάπου εδώ έρχεται η σειρά Grabber της General Tire. Πρόκειται για μία σειρά ελαστικών τόσο Α/Τ (All Terrain) όσο και αμιγώς χωμάτινων.

Οι δυνατότητες των ελαστικών της σειράς Grabber θα λέγαμε πως μας ενθουσίασαν, στη σύντομη δοκιμή μας, με το σλόγκαν «Anywhere is Possible» που χρησιμοποιεί η General Tire να είναι άκρως αντιπροσωπευτικό. Κατά τη διάρκειας της οδήγησής μας, τα αυτοκίνητα φορούσαν τα θερινά Grabber AT3, ένα σετ ελαστικών κατάλληλο για όλα τα εδάφη.

General Tire

Όπου κι αν τα δοκιμάσαμε (λάσπες, κοκκινόχωμα, απότομες ανηφόρες και κατηφόρες, υδάτινα περάσματα) δεν κολλήσαμε πουθενά. Ήταν μάλιστα τέτοια η σιγουριά μας που σε κάποιες περιπτώσεις οδηγούσαμε μόνο με κίνηση στους δύο τροχούς. Ακόμα και όταν σταματούσαμε μέσα στη λάσπη ή σε ανηφόρα με μεγάλη κλίση, τα ελαστικά μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους.

Η μόνη περίπτωση στην οποία το αμάξι μας σπίναρε λίγο ήταν σε ανηφόρα με μεγάλη κλίση και κοκκινόχωμα, με κίνηση στους δύο τροχούς. Αλλά ακόμα και εκεί, μετά από ένα μικρό σπινάρισμα, φύγαμε.

Όλοι μας αναρωτιόμασταν τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αν είχαμε στα αυτοκίνητά μας τα Grabber X3, τα πρωτοποριακά ελαστικά της General Tire, τα οποία είναι ιδανικά για κακοτράχαλα μονοπάτια (20% ασφάλτινα, 80% χωμάτινα). 

General Tire

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως η Η General Tire κατασκευάζει διάφορες διαστάσεις mud-terrain ελαστικών, για ζάντες από 15” έως και 19”. Τα ελαστικά General Tire είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά από το επίσημο δίκτυο διανομέων ελαστικών της ΕΜΑ ΑΕ.

General Tire

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube