Σε συνεργασία με τη Samsung το επόμενης γενιάς infotainment των Hyundai και Kia

Σε συνεργασία με τη Samsung το επόμενης γενιάς infotainment των Hyundai και Kia

Τα επόμενης γενιάς αυτοκίνητα των Hyundai και Kia θα συνδέονται με το οικοσύστημα SmartThings της Samsung και οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν να ελέγχουν τις έξυπνες οικιακές συσκευές από τα οχήματά τους.

Hyundai

Οι Hyundai, Kia και Samsung συνεργάζονται για την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος infotainment που θα συνδέει τα επόμενης γενιάς αυτοκίνητά τους με τα smartphones και το οικοσύστημα SmartThings της Samsung.

Οι τρεις εταιρείες, σε συνεργασία με το παγκόσμιο κέντρο λογισμικού της Hyundai Motor Group, 42dot, εργάζονται πάνω σε ένα ανοιχτό οικοσύστημα κινητικότητας, το οποίο θα επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν ασύρματα τις έξυπνες συσκευές της Samsung από το αυτοκίνητό τους μέσω μιας πλατφόρμας Internet of Things (IoT).

Για παράδειγμα, οι οδηγοί θα μπορούν να ελέγχουν συσκευές όπως κλιματιστικά της Samsung, ενώ θα έχουν πρόσβαση και στην υπηρεσία 'SmartThings Find', η οποία εντοπίζει οχήματα χρησιμοποιώντας δεδομένα από εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές Samsung Galaxy. Σε περίπτωση κλοπής ενός Hyundai ή Kia, το όχημα θα μπορεί να εντοπιστεί οπουδήποτε στον κόσμο μέσω αυτής της τεχνολογίας.

Ο πρόεδρος και τεχνολογικός διευθυντής της Samsung DX Division, Paul Cheun, δήλωσε: «Μέσα από τη συνεργασία μας με τη Hyundai και την Kia, οι πελάτες θα βιώσουν την άνεση του SmartThings όχι μόνο στο σπίτι αλλά και στο αυτοκίνητό τους, επεκτείνοντας τη χρήση του πέρα από τον χώρο.»

Hyundai

Παράλληλα, η Hyundai και η Kia σχεδιάζουν να εισαγάγουν νέες υπηρεσίες για τους πελάτες τους, όπως μια αγορά εφαρμογών για οχήματα που καθορίζονται από λογισμικό και επεκτάσεις της πλατφόρμας SmartThings, οι οποίες θα περιλαμβάνουν παρακολούθηση υγείας μέσω smartwatches.

Το νέο σύστημα infotainment θα παρουσιαστεί το 2026, αλλά προς το παρόν ούτε η Hyundai ούτε η Kia έχουν πει πότε θα εισαχθεί στα αυτοκίνητα παραγωγής τους.

«Στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε την εμπειρία κινητικότητας των πελατών της Hyundai και της Kia, προσφέροντας εξατομικευμένες υπηρεσίες που εκτείνονται πέρα από τις μεταφορές, ενσωματώνοντας απρόσκοπτα τα αυτοκίνητα με τα smartphones», πρόσθεσε ο πρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος Advanced Vehicle Platform Division της Hyundai Motor Group, Chang Song.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube