Κυριάρχησε στο Ράλι Ουαλίας, στην WRC2, με ένα Fabia-«βιολί»! [video]

Κυριάρχησε στο Ράλι Ουαλίας, στην WRC2, με ένα Fabia-«βιολί»! [video]

Κοπάνησε ένα δέντρο! Και τι έγινε; Συνέχισε να πηγαίνει τέζα! Ή και ταχύτερα! Εκεί στη Škoda χρειάζεται να ψάξουν τα μυστικά του tree set-up.

O Φιλανδός οδηγός Esapekka Lappi χτύπησε ένα δένδρο στην πρώτη κιόλας ειδική στο Ράλι Ουαλίας, συντρίβοντας το πίσω μέρος του Škoda Fabia R5.

Για τους περισσότερους ανθρώπους αυτό μάλλον θα σήμαινε το τέλος της συμμετοχής τους. Αλλά ο Lappi συνέχισε απτόητος, προηγούμενος την πρώτη ημέρα στην κλάση του (WRC2), κερδίζοντας μια σειρά από ΕΔ και σκορπώντας σε κάθε μια λίγο από το… Fabia.

Ο Lappi προφανώς και δεν κέρδισε την πρώτη ΕΔ, αλλά στη συνέχεια τσάκισε τους πάντες στην κατηγορία για τις επόμενες έξι, με το Škoda-σούργελο. Το νικηφόρο σερί του πήρε τέλος, μόλις στην τελευταία ειδική , όπου ο team-mate του Pontus Tidemand έκανε ταχύτερο χρόνο. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Lappi να τερματίσει την πρώτη ημέρα, προηγούμενος με ένα μεγαλοπρεπές 46” 7 από το δεύτερο.

Για την ιστορία, να πούμε ότι ο Esapekka Lappi τερμάτισε στην 11η θέση γενικής και πρώτος στην WRC2 με χρόνο 3h 24” 003, με πίσω του τον Pontus Tidemand (13o γενικής) στα +29” 100.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube