Η Toyota ενδιαφέρεται για τους οδηγούς της VW

Η Toyota ενδιαφέρεται για τους οδηγούς της VW

O Tommi Makinen θα μιλήσει με όλους τους οδηγούς της VW που αποχωρεί από το WRC, αλλά ο Hanninen είναι ασφαλής.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier, ο Jari-Matti Latvala και ο Andreas Mikkelsen έχουν μείνει ελεύθεροι μετά την ανακοίνωση αποχώρησης της VW και έχουν αναστατώσει την αγορά των οδηγών στο WRC.

Ο Hanninen ο οποίος έκανε για την Toyota τον κύριο όγκο της εξέλιξης του Yaris WRC και πρόσφατα ανακοινώθηκε επίσημα ότι θα είναι ο ένας από τους εργοστασιακούς οδηγούς για το 2017 δεν κινδυνεύει. Ωστόσο ο Makinen, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει επαφές και με τους τρεις κορυφαίους οδηγούς που πλέον έχουν μείνει χωρίς μπάκετ μετά το πέρας της σεζόν. Άλλωστε τα χρήματα φαίνεται ότι δεν αποτελούν, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, πρόβλημα για την Toyota.

«Στο στρατόπεδό μας υπάρχει το ενδιαφέρον να εξετάσουμε κάθε πιθανότητα», δήλωσε στο Autosport ο Makinen. «Είναι φυσικό να μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η πιθανότητα συνεργασίας με αυτούς τους τρεις οδηγούς. Ο σχεδιασμός μας εστιάζει περισσότερο στο 2018, αλλά προφανώς θέλουμε να φτάσουμε στην επιτυχία το συντομότερο δυνατό. Εξετάζουμε την πιθανότητα να συνεργαστούμε με κάποιον ή κάποιους από αυτούς τους οδηγούς, αν αυτό θα μας αυξήσει τις πιθανότητες να πετύχουμε τους στόχους μας».



Παρόλα αυτά, ο Makinen ξεκαθάρισε ότι η παρουσία του Hanninen ο οποίος έκανε όλη την εξέλιξη, είναι απαραίτητη. Καθώς γνωρίζει το project όσο κανείς άλλος. Οπότε μένει διαθέσιμο μόνο ένα μπάκετ για πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα. «Σε κάποιους αγώνες όπως στην Κορσική τον Απρίλιο σκεφτόμαστε να έχουμε και ένα τρίτο αυτοκίνητο. Θα έχουμε δύο αυτοκίνητα σε πλήρες πρόγραμμα και ένα τρίτο που θα κάνει κάποιες σποραδικές εμφανίσεις σε συγκεκριμένους αγώνες. Ο Juho Hanninen θα οδηγήσει σε όλους τους αγώνες. Χρειαζόμαστε το feedback του για την ανάλυση των δεδομένων που θα μας επιτρέψουν να πιστοποιήσουμε την δουλειά που έχει γίνει στις δοκιμές και να συνεχίσουμε την εξέλιξη».

Ο οδηγός της Skoda στο WRC2 και πρωταθλητής ERC το 2014 Esapekka Lappi ήταν υποψήφιος για το δεύτερο μπάκετ της Toyota. Αλλά όπως και ο ίδιος παραδέχεται, η έξοδος της VW έχει πλέον περιορίσει τις ελπίδες του.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube