H Hyundai τιμά την VW στην τελευταία της εμφάνιση στο WRC [video]

H Hyundai τιμά την VW στην τελευταία της εμφάνιση στο WRC [video]

Η ομάδα της Hyundai αποδίδει τιμές στην VW, στην τελευταία εκκίνηση του Polo R WRC στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Οι μηχανικοί της Hyundai όρθιοι δίπλα στην ράμπα εκκίνησης χειροκροτούν τα πληρώματα της Volkswagen στην έναρξη του τελευταίου αγώνα της γερμανικής ομάδας στο WRC. Με αυτόν τον τρόπο αποχαιρετούν τον μεγάλο τους αντίπαλο, ορίζοντας το fair play, αποδεικνύοντας άλλη μια φορά την ανωτερότητα και την ομορφιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε σχέση με ο,τιδήποτε παίζεται με... μία μπάλα.

Η Volkswagen Motorsport δημοσιεύει το video και ευχαριστεί θερμά την Hyundai για την στάση της: "Παιδιά, εσείς εκεί στη Hyundai, "τα σπάτε". Ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτόν τον υπέροχο αποχαιρετισμό", αναφέρει το ποστ της VW.

Να θυμίσουμε εδώ ότι πριν μερικές εβδομάδες, λίγες μέρες μετά τη νίκη στην Ουαλία και την κατάκτηση του 4ου στη σειρά πρωταθλήματος κατασκευαστών στο WRC η ομάδα της VW ανακοίνωσε ότι αποσύρεται. Η απόφαση αυτή ήρθε σε συνέχεια της κίνησης της Audi να αποσυρθεί επίσης από το WEC. To VW Group, στον απόηχο του dieselgate θέλει να εξοικονομήσει πόρους που θα χρειαστούν στην αντιμετώπιση των συνεπειώντου σκανδάλου, επιδιώκει να διατηρεί ένα πιο χαμηλό προφίλ, ενώ ταυτόχρονα αλλάζει στρατηγική. Εστιάζει στα ηλεκτρικά μοντέλα στο μέλλον, οπότε λογικά θα πρέπει και οι αγωνιστικές δραστηριότητες να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Huyndai από την δική της μεριά δημοσιεύει το ίδιο video στo Facebook με την εξής λεζάντα: "Αντίπαλοι στις Ειδικές Διαδρομές, φίλοι και συνάδελφοι εκτός αυτών. Αυτό  είναι το αντίο μας στην VW Motorsport. Το WRC δεν θα είναι ίδιο χωρίς εσάς παιδιά".

Είχε προηγηθεί μια ανακοίνωση την οποία υπέγραφε ο Michel Nandam, επικεφαλής της Hyundai Motorsport, αμέσως μετά τη ανακοίνωση αποχώρησης της VW: "Όλοι εμείς εδώ στην Hyundai Motorsport λυπούμαστε στο άκουσμα της είδησης ότι η VW αποχωρεί από το WRC στο τέλος της σεζόν. Ήταν για εμάς σκληροί αντίπαλοι. Και για μια ομάδα νεοφερμένη ομάδα σαν εμάς υπήρξαν έμπνευση. Προσπαθήσαμε πολύ να ανεβάσουμε το επίπεδό μας για να φτάσουμε στο δικό τους τις προηγούμενες τρεις χρονιές, και περιμέναμε με ανυπομονησία να κοντραριστούμε και το 2017 με τα νέα αυτοκίνητα. Τα εντυπωσιακά επιτεύγματά τους στη σύγχρονη ιστορία του σπορ θα συνεχίσουν να αποτελούν για εμάς κίνητρο".

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube