Τρομακτικό ατύχημα με Ferrari 458 GT3 στην πίστα του Nogaro [video]

Τρομακτικό ατύχημα με Ferrari 458 GT3 στην πίστα του Nogaro [video]

H ασφάλεια στα μοντέρνα αγωνιστικά αυτοκίνητα είναι πλέον αξιοθαύμαστη και το video αυτό από αγώνα του France GT Tour στο Nogaro επιβεβαιώνει του λόγου το ασφαλές.

Ο οδηγός Sacha Bottemanne με μια Ferrari 458 GT3 «τζαρτζάρησε» έναν άλλο αγωνιζόμενο με Ferrari. To ελαφρό ακούμπημα όμως στάθηκε ικανό να θέσει τον Bottemanne εκτός ισορροπίας και να στείλει τη Ferrari του στον τοίχο.

Η υψηλή ταχύτητα της 458 GT3 κυριολεκτικά διέλυσε το αυτοκίνητο, αλλά στη συνέχεια βλέπουμε αμέσως τον οδηγό να επιχειρεί να το εγκαταλείψει μόλις αυτό σταματήσει να στριφογυρίζει.

Ο Bottemanne βγήκε έξω από το άνοιγμα που μέχρι πριν από λίγες στιγμές υπήρχε το παρμπρίζ και ένας από το προσωπικό της πίστας τον βοήθησε, οδηγώντας τον εκτός χάραξης. Ένα μεταφρασμένο tweet από το GT Tour ανέφερε ότι ο οδηγός διακομίσθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν μόνο εκδορές. Η σφοδρότητα του ατυχήματος λόγω της υψηλής ταχύτητας μας λέει ότι η ασφάλεια έχει περάσει πλέον σε όλες τις μορφές αγώνων, εν προκειμένω και στους αγώνες GT3, κάτι που επιβεβαιώνει και ο ελαφρότατος τραυματισμός του Sacha Bottemanne.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube