Σαμπάνιες στο Le Mans για τον Patrick Dempsey

Σαμπάνιες στο Le Mans για τον Patrick Dempsey

O πασίγνωστος πρωταγωνιστής του “Grey’s Anatomy” ανέβηκε στο βάθρο του 24ωρου αγώνα, στην τρίτη του προσπάθεια.

Στο τιμόνι μιας Porsche 911 RSR 470 ίππων της δικής του ομάδας Dempsey Proton Racing, ο 49χρονος Αμερικανός ηθοποιός πήρε τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του ως οδηγού αγώνων.

Μαζι με τους team-mates του, τον εργοστασιακό οδηγό της Porsche, Patrick Long (ΗΠΑ) και τον Αυστριακό Marco Seefried, o Dempsey πήρε τη 2η θέση στην κατηγορία GTE Am για μικτά πληρώματα (δύο ερασιτέχνες, ένας επαγγελματίας).

Στην τελευταία φάση του 24ωρου μαραθώνιου, το πλήρωμα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Αφού η Porsche με το Νο.77 είχε πέσει πίσω το πρωί της Κυριακής, ο Long έβαλε το κεφάλι κάτω και την ανέβασε ξανά στην 3η θέση της κατηγορίας. Η 3η θέση έγινε 2η όταν βγήκε από την πίστα και εγκατέλειψε η μέχρι τότε κυρίαρχη Aston Martin No.98, οπότε ο Marco Seefried –στην παρθενική του συμμετοχή στο Le Mans, σημειωτέον– πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στη 2η θέση της κατηγορίας και την 22η της γενικής κατάταξης, δύο μόνο θέσεις πίσω από τη νικήτρια της GTE Am, Ferrari No.72.

«Για μας, η τελευταία ώρα του αγώνα ήταν μια ιδιαίτερα σκληρή μάχη», δήλωσε ο Dempsey. «Είχαμε την τύχη όμως να ανταμειφθούμε με μια θέση στο βάθρο. Και μόνο γι’ αυτό, όλη η σκληρή δουλειά των τελευταίων εβδομάδων και μηνών άξιζε τον κόπο. Είμαι περήφανος για την ομάδα».

Σημειώνουμε ότι ο Dempsey συμμετείχε φέτος για τρίτη φορά στο Le Mans, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης στις 24 Ώρες της Daytona και στον μαραθώνιο αγώνα εκτός δρόμου Baja 1000.

«Όταν ξεμπερδέψω με την υποκριτική, θα αφιερωθώ στα μηχανοκίνητα σπορ», είχε δηλώσει παλιότερα ο “Dr Shepherd” της τηλεόρασης. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube