MotoGP: Η Ducati «πολύ κοντά» σε Honda και Yamaha

MotoGP: Η Ducati «πολύ κοντά» σε Honda και Yamaha

Αυτή είναι η γνώμη του Andrea Iannone πριν τον αγώνα στην Αργεντινή. Πιθανώς να τρέξει και ο Stoner μέσα στη χρονιά.

Ο Andrea Iannone πιστεύει ότι η Ducati θα είναι «πολύ κοντά» στη Yamaha και τη Honda αυτό το σαββατοκύριακο στην Αργεντινή.

Ο Iannone και ο team-mate του, Andrea Dovizioso, πήραν την και την θέση αντίστοιχα στη σειρά εκκίνησης του πρώτου αγώνα της σεζόν, στο Κατάρ. Εκμεταλλεύτηκαν όμως την υπεροχή σε ιπποδύναμη του V4 της Ducati για να ανέβουν στην και τη θέση από το δεύτερο γύρο.

Ο Iannone έπεσε στον 6ο γύρο, αλλά ο Dovizioso, παρότι δεν μπορούσε να συναγωνιστεί τον Jorge Lorenzo με τη Yamaha, τουλάχιστον κατάφερε να περάσει στο τέλος τον Marc Marquez με τη Honda και να πάρει τη 2η θέση στην κατάταξη.

Ο Dovizioso κι ο Iannone τερμάτισαν αντίστοιχα 2ος και 4ος πέρσι στην πίστα Termas de Rio Hondo της Αργεντινής, και ο Iannone περιμένει να είναι ξανά ανάμεσα στους πρώτους.

«Πιστεύω πως φέτος, ειδικά ο κινητήρας βελτιώθηκε για άλλη μια φορά», δήλωσε ο Ιταλός αναβάτης. «Στην Αργεντινή πέρσι έδωσα μάχη στην κορυφή και πιστεύω πως και φέτος έχω αυτή τη δυνατότητα, διότι είμαι πολύ κοντά στους άλλους κατασκευαστές. Δουλεύουμε καλά και σίγουρα θα προσπαθήσω άλλη μια φορά να μείνω στην κορυφή».

Ο δοκιμαστής της Ducati, o Casey Stoner, δοκίμασε την Desmosedici του 2016 στο Κατάρ μετά τον αγώνα και τη βρήκε «πολύ διαφορετική».

Ο Dovizioso συμφώνησε ότι η ιταλική εταιρεία έχει σημειώσει πρόοδο, με δεδομένο το πόσο έμεινε πέρσι πίσω μέσα στη χρονιά, μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα.

«Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να θυμηθούμε πώς τελειώσαμε τη σεζόν. Η αίσθηση δεν ήταν τόσο καλή», είπε. «Κάναμε σπουδαία δουλειά, είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Βήμα-βήμα βελτιώσαμε την αίσθηση κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Η μοτοσικλέτα είναι καλύτερη, πιο ζυγισμένη.

Ναι, οι κανονισμοί είναι διαφορετικοί και θα πρέπει να περιμένουμε μια διαφορετική πίστα για να καταλάβουμε τις δυνατότητές μας. Όμως νιώθω πολύ καλά και αυτό που είδα στο Κατάρ ήταν πραγματικά ενδιαφέρον. Κατάλαβα πολλά σημαντικά πράγματα και θα δοκιμάσω να τα κάνω στον επόμενο αγώνα».

Ο Casey Stoner είναι πιθανό να τρέξει αργότερα


Ο παλιός πρωταθλητής και νυν δοκιμαστής και πρεσβευτής της Ducati πιστεύεται ότι θα ήταν ελεύθερος να πάρει τη θέση του τραυματία Petrucci πάνω στην Desmosedici της δορυφορικής ομάδας Pramac, καθώς η μόνη επιφύλαξη της ομάδας ήταν ότι η μοτοσικλέτα θα ήταν αυτή του 2015.

Όμως ο team-manager της εργοστασιακής Ducati, Gigi Dall’Igna, δήλωσε στην Gazzetta dello Sport πως αποφάσισαν από κοινού με τον Αυστραλό ότι δεν είχε τη φυσική κατάσταση για να αντιμετωπίσει έναν αγώνα.

Το γεγονός ότι οι αγώνες σε Αργεντινή και Τέξας γίνονται με διαφορά μόνο μιας εβδομάδας, ήταν άλλος ένας αρνητικός παράγοντας.

 «Σωματικά, δεν είναι ικανός να αντιμετωπίσει έναν αγώνα προς το παρόν – πόσω μάλλον δύο διαδοχικούς αγώνες», είπε ο Dall’Igna. «Έχει επίσης κάποια σωματικά προβλήματα [μετά τον τραυματισμό του στις 8 Ώρες της Suzuka] και του λείπει ακόμα δύναμη. Δεν θα είχε νόημα να τον βάλουμε σε αγώνα".

Ο Dall’Igna επανέλαβε ότι ο Stoner σκέφτηκε να αγωνιστεί στη θέση του Petrucci, αλλά προτεραιότητά του για την ώρα παραμένει ο ρόλος του ως δοκιμαστή.

«Ο Casey είναι δοκιμαστής και με ενδιαφέρει να δοκιμάζει τη μοτοσικλέτα και τα νέα εξαρτήματα. Στα μέσα της χρονιάς, θα δούμε».

Στο μεταξύ, τη θέση του Petrucci στην Pramac θα πάρει ο άλλος εξελικτής της Ducati, ο Michele Pirro.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube