Επίσημο: Νέο Subaru WRX STI Time Attack [videos]

Επίσημο: Νέο Subaru WRX STI Time Attack [videos]

Η Subaru αποκάλυψε το νέο «πολιτικό» της WRX STΙ με το οποίο σκοπεύει να σπάσει το ρεκόρ γύρου στο Isle of Man TT, τον προσεχή Μάιο.

Με υποστήριξη από τη Subaru USA, το νέο road-legal αγωνιστικό της Subaru ονομάζεται WRX STI Time Attack και αποτελεί προϊόν της αναθέρμανσης των σχέσεων της ιαπωνικής εταιρείας με τη βρετανική Prodrive, την εταιρεία που προετοίμαζε τα αγωνιστικά του WRC.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό τι ακριβώς έκανε η Prodrive στο στάνταρ WRX STI για να το μεταμορφώσει στο αγωνιστικό Time Attack, αλλά αυτό που μπορούμε να δούμε είναι ότι το φαρδύ body kit, τα πιο φαρδιά μετατρόχια, το χαμήλωμα του αυτοκινήτου και η πλήρως αναθεωρημένη αεροδυναμική του είναι σημαντικά στοιχεία έναντι του στοκ σπορ σεντάν της Subaru.

Το αυτοκίνητο που το είδαμε ήδη σε δοκιμή shakedown την περασμένη εβδομάδα, θα οδηγηθεί από το Βρετανό οδηγό ράλι και κάτοχο του υφιστάμενου ρεκόρ γύρου στο Isle of Man TT, Mark Higgins. Να θυμίσουμε ότι ο Higgins κατέχει το ρεκόρ ύστερα από μια εκπληκτική επίδοση με μέση ωριαία 187 km/h στο γύρο των σχεδόν 60 km, πετυχαίνοντας χρόνο 19’ 26”, επίσης με ένα WRX STI. Ο Higgins για να πετύχει το ρεκόρ αυτό ήταν flat out για περισσότερο από το 80% του γύρου. Μιας στενής διαδρομής, με ελάχιστα σημεία διαφυγής, που δικαίως χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα σιρκουί στον κόσμο.

Το Isle of Man TT με τους στενούς δρόμους, τα μεγάλα άλματα και κάθε λογής παγίδες σε περίπτωση εξόδου, όπως δένδρα, βράχους, κολόνες, φανοστάτες, μέχρι και πρόβατα στο δρόμο, δεν είναι και ιδιαίτερα βολικό να πετυχαίνεις ανώτατη ταχύτητα 258 km/h, όπως έκανε ο Higgins το 2014.

Η Subaru είχε δηλώσει ότι η μόνες μετατροπές που είχε κάνει στο WRX STI του 2014 ήταν η προσθήκη κλωβού ασφαλείας, συστήματος πυρόσβεσης στην καμπίνα, νέων ελατηρίων και αμορτισέρ, καθώς και η τοποθέτηση ενός σετ μαλακών ελαστικών Dunlop Derezza. Κατά τα λοιπά, το αυτοκίνητο ήταν ένα νορμάλ 2,5λιτρο WRX STI με 300 άλογα.

Το νέο αυτοκίνητο, από την εμφάνισή του και μόνο, αναδύει την αύρα του ρεκόρ. Με τη διαβεβαίωση της εταιρείας ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο road-legal, το βελτιωμένο WRX STI αναμένεται να είναι σημαντικά ισχυρότερο από την στοκ έκδοση δρόμου. Ως εκ τούτου, αναμένουμε μια απόδοση 400-480 άλογα, αλλά ακόμα κι έτσι φαντάζει μάλλον αδύνατον να σπάσει το ρεκόρ των μοτοσικλετών με 17’ 03” 567 που έγραψε ο John McGuinness το 2015 με Honda CBR1000RR, πετυχαίνοντας μέση ωριαία 213,6 km/h.

Εν αναμονή λοιπόν του εφετινού Isle of Man TT, στις 30 Μαΐου, οπότε Higgins και Subaru θα επιχειρήσουν το σπάσιμο το ρεκόρ. Θα είμαστε εκεί.

Δείτε τα video με το ρεκόρ του Mark Higgins το 2014 και των μοτοσικλετών με αναβάτη τον John McGuinness το 2015.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube