Ελληνικό Kart: Μεγάλη διάκριση του Γιάννη Λάντζη στο Πανευρωπαϊκό IAME Χ30 Challenge [video]

Ελληνικό Kart: Μεγάλη διάκριση του Γιάννη Λάντζη στο Πανευρωπαϊκό IAME Χ30 Challenge [video]

Ο Γιάννης Λάντζης της Chatzis Racing Team ανέβηκε στο βάθρο του Europa Iame X30 Challenge 2016 στην κατηγορία ΜΙΝΙ.

Ήταν ο πρώτος αγώνας του νεαρού οδηγού στο εξωτερικό. Η πίεση σε τέτοιου είδους διοργανώσεις είναι τεράστια και έχουμε δει ακόμη πολύ πιο  έμπειρους και μεγαλύτερους σε ηλικία οδηγούς που διαπρέπουν στην Ελλάδα, σε διεθνή events να μην μπορούν να αποδώσουν.

Ο Λάντζης στην παρθενική του εμφάνιση στο εξωτερικό
και ο μηχανικός/προπονητής του Κώστας Χατζής, δεν θα μπορούσαν να έχουν ως στόχο κάτι παραπάνω από την εμπειρία της συμμετοχής. Αλλά η 3η θέση στα χρονομετρημένα τους άνοιξε την όρεξη. Δύο τρίτες και μια τέταρτη θέση στα προκριματικά έφεραν τον Λάντζη στην τρίτη θέση της εκκίνησης του ημιτελικού. Κατάφερε να διατηρήσει την θέση του και να περάσει στον τελικό της κατηγορίας, πετυχαίνοντας μάλιστα και τον ταχύτερο γύρο του ημιτελικού με 57.132".



Στον τελικό αγωνίστηκε με πείσμα και μυαλό, πιστοποιώντας την ταχύτητα που έχει δείξει και στους ελληνικούς αγώνες. Έκανε εξαιρετική εκκίνηση και πετάχτηκε μπροστά, πάλεψε για την πρωτιά και βρέθηκε αρκετές φορές να οδηγεί τον αγώνα στους πρώτους γύρους. Στην συνέχεια, κι αφού έμεινε λίγο πίσω από την κορυφή, έδωσε μια επική μονομαχία για την δεύτερη θέση. Δέχτηκε επιθέσεις, ανταπέδωσε, αμύνθηκε σθεναρά και επιτέθηκε έξυπνα. Κράτησε την ψυχραιμία του όταν κάποια στιγμή υπήρξαν μικρές επαφές, και όταν έχανε την θέση του, φρόντιζε στην αμέσως επόμενη στροφή να δημιουργήσει την ευκαιρία ώστε να την πάρει πίσω. Οι προσπεράσεις του ήταν αποφασιστικές, σχεδιασμένες έξυπνα, μελετημένες και εκτελεσμένες με ακρίβεια.

Η ανταμοιβή του Γιάννη Λάντζη, των γονιών και του προπονητή του ήταν το 2ο σκαλί του βάθρου ανάμεσα σε δύο Ιταλούς που έπαιζαν εντός έδρας και λογικά έχουν καλύτερη γνώση της πίστας. Δείτε το βίντεο του αγώνα και απολαύστε την οδήγηση του νεαρού Έλληνα οδηγού. Τα μάτια σας στο καρτ #5.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube