Εδραιώνει τη θέση του ο Λιβέρης στην ευρωπαϊκή σκηνή του karting

Εδραιώνει τη θέση του ο Λιβέρης στην ευρωπαϊκή σκηνή του karting

Στην δεκάδα των ταχύτερων οδηγών καρτ στην κατηγορία Junior στην Ευρώπη έχει πλέον καθιερωθεί ο νεαρός Ελληνας οδηγός Διονύσης Λιβέρης.

 Στην δεκάδα των ταχύτερων οδηγών καρτ στην κατηγορία Junior στην Ευρώπη έχει πλέον καθιερωθεί ο νεαρός Ελληνας οδηγός Διονύσης Λιβέρης, μετά και τις πετυχημένες εμφανίσεις στο δίδυμο των πανευρωπαϊκών αγώνων Rotax και Χ30 τον Σεπτέμβριο στην πίστα Castelletto, λίγο έξω από το Μιλάνο στην Ιταλία.

Σκοπός πλέον του Διονύση και του Γιάννη Αντωνιάδη που τον προπονεί είναι η σταθερή διεκδίκηση θέσης στην πρώτη πεντάδα των αγώνων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Οι αγώνες στην Ιταλία ήταν άλλο ένα σκαλί στην ανέλιξη του 14χρονου πιλότου και αποδείχτηκαν τόσο χρήσιμοι όσο και περιπετειώδεις.

Στη διαμόρφωση Iame Χ30, οι επιλογές της ομάδας στο στήσιμο του σασί έριξαν τον Λιβέρη πολύ πίσω στα προκριματικά, πράγμα που ανατράπηκε μόλις έγιναν οι σωστές αλλαγές με το Διονύση να μπαίνει άνετα στην πρώτη δεκάδα. Η Κυριακή ξεκίνησε με βροχή και ο Διονύσης ήταν έβδομος αλλά η πίστα στο μέσο του αγώνα στέγνωσε και όσοι είχαν λάστιχα βροχής βρέθηκαν να χάνουν τη μια θέση μετά την άλλη.

Στο Rotax Eurochallenge, ο Λιβέρης είχε στα προκριματικά ένα ατύχημα όταν δύο καρτ συγκρούστηκαν μπροστά του με αποτέλεσμα να χάσει τις δύο από τις τρείς προσπάθειες και να ξεκινήσει στην τελευταία σειρά. Παρόλα αυτά, οδηγώντας με το ένα χέρι λόγο του διαστρέμματος που είχε πάθει κατόρθωσε να ανέβει στην ένατη θέση και τελικά να τερματίσει δέκατος. Εντέλει, συμμετέχοντας στους μισούς μόνον αγώνες του κάθε πρωταθλήματος, ο Διονύσης κατατάχθηκε 13ος στους 49 συμμετέχοντες του Euro Χ30 και 16ος στους 53 του Rotax Max.

O Λιβέρης αγωνίζεται με την κορυφαία ομάδα DAEMS. Στην ευρωπαϊκή του πορεία τον στηρίζουν η Chipita-7Days. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube