«Βγήκα γρήγορα από το μονοθέσιο διότι έβλεπε η μητέρα μου», δήλωσε ο Αlonso

«Βγήκα γρήγορα από το μονοθέσιο διότι έβλεπε η μητέρα μου», δήλωσε ο Αlonso

Ο Fernando Alonso περιέγραψε το τρομακτικό ατύχημα που είχε στο GP Αυστραλίας και εξήγησε τι έκανε για να μην ανησυχήσει η μητέρα του που έβλεπε τον αγώνα από την τηλεόραση.

Με το χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 για τον Fernando Alonso. Ο Ισπανός είχε ένα πολύ άσχημο ατύχημα στην προσπάθεια του να προσπεράσει τον Esteban Gutierrez στον 16ο γύρο του Grand Prix Αυστραλίας και στις δηλώσεις του λίγες ώρες ύστερα από το συμβάν εξήγησε μεταξύ άλλων ότι βγήκε αμέσως από το μονοθέσιο διότι τον αγώνα παρακολουθούσε από την τηλεόραση και η μητέρα του.

«Μπορεί όλα να έγιναν πολύ γρήγορα, όμως για μένα, μέσα στο μονοθέσιο, ο χρόνος κυλούσε αργά. Πήγαινα πέρα-δώθε. Μία έβλεπα τον ουρανό, μετά το έδαφος, μετά πάλι τον ουρανό! Δεν ξέρεις που βρίσκεσαι, θέλεις να σταματήσει αυτό. Όταν τελικά ακινητοποιήθηκε το μονοθέσιο, βγήκα γρήγορα από αυτό γιατί ήξερα πως παρακολουθούσε η μαμά μου και ήθελα να δει πως είμαι καλά! Όμως ήταν σοβαρό ατύχημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Alonso.

«Προσπάθησα να εκμεταλλευτώ το slipstream του Gutierrez μέχρι το σημείο φρεναρίσματος αλλά την τελευταία στιγμή, ένας συνδυασμός παραγόντων οδήγησε στο ατύχημα. Ήταν αγωνιστικό συμβάν, προσπαθήσαμε αμφότεροι να μονομαχήσουμε ξεχνώντας πως κινούμασταν με 300 km/h και σε αυτές τις ταχύτητες, κάθε ατύχημα είναι σοβαρό. Ευτυχώς είμαστε και οι δύο καλά και είμαι ευγνώμων για την ασφάλεια που παρέχει το μονοθέσιο ώστε να είμαι εδώ και να σας μιλάω», κατέληξε ο Ισπανός οδηγός της McLaren.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube