Τελεσίδικο: ο van der Garde πρέπει να αγωνιστεί στην Αυστραλία!

Τελεσίδικο: ο van der Garde πρέπει να αγωνιστεί στην Αυστραλία!

Η έφεση της Sauber F1 κατά της πρωτόδικης απόφασης να αγωνιστεί ο Giedo van der Garde με την ομάδα στο GP Αυστραλίας, την Κυριακή, απορρίφθηκε.

Ο πρώην εφεδρικός οδηγός της Sauber είχε μηνύσει την ελβετική ομάδα υποστηρίζοντας ότι δεν τήρησε μεταξύ τους συμφωνία να αγωνιστεί ο Ολλανδός κανονικά ως οδηγός αγώνων της ομάδας το 2015. 

Ο van der Garde δικαιώθηκε σε αυστραλιανό δικαστήριο χθες Τετάρτη, αλλά η Sauber έκανε αμέσως έφεση.

Όμως το Ανώτατο Δικαστήριο της επαρχίας Victoria απέρριψε την έφεση της Sauber, επικυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση.

Η ανακοίνωση που διαβάστηκε στο δικαστήριο σήμερα Πέμπτη, έλεγε: «Δεν θεωρήσαμε αυτή την έφεση βάσιμη. Η έφεση απορρίπτεται διότι δεν βρίσκουμε λάθος στην απόφαση του δικαστή».

Μέρος της επιχειρηματολογίας της Sauber είχε βασιστεί στον κίνδυνο του να χρησιμοποιήσεις έναν οδηγό που να μη γνωρίζει το μονοθέσιο του 2015. Και αυτό το επιχείρημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

«Όπως παρατήρησε ο δικαστής, αυτές οι διοργανώσεις ελέγχονται αυστηρά και είμαστε βέβαιοι ότι θα πληρούνται όλες οι απαιτήσεις για ασφάλεια», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Η τελεσίδικη απόφαση σημαίνει ότι η Sauber έχει στην Αυστραλία ουσιαστικά τρεις οδηγούς –τον van der Garde και τους δύο κανονικούς, Marcus Ericsson και Felipe Nasr– για δύο μόνο μονοθέσια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube