Σώθηκε η Sauber

Σώθηκε η Sauber

Η ελβετική ομάδα εξαγοράστηκε από ελβετική εταιρεία επενδύσεων και το μέλλον της εξασφαλίστηκε.

Η ομάδα της Sauber ανακοίνωσε αλλαγή ιδιοκτησίας η οποία, όπως λέει ο Peter Sauber, εξασφαλίζει το μέλλον της στη Formula 1.

Η ελβετική ομάδα αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα φέτος, και η έλλειψη ρευστότητας οδήγησε στην καθυστέρηση της μισθοδοσίας επί τέσσερις στη σειρά μήνες.

Όμως το «αδελφό» μας Autosport είχε αποκαλύψει τον περασμένο μήνα ότι η Sauber είχε βρει τη λύση για να σωθεί. Χθες το απόγευμα η ομάδα ανακοίνωσε ότι η εταιρεία επενδύσεων Longbow Finance SA εξαγόρασε τη Sauber Holding AG που κατείχε τις μετοχές του Sauber Group.

Η Sauber λέει ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στην ονομασία της ομάδας ή στην εταιρεία, όμως ο Peter Sauber θα αποσυρθεί, αφήνοντας το πόστο του προέδρου του ΔΣ.

Η Monisha Kaltenborn θα παραμείνει στο ΔΣ και θα συνεχίσει να διοικεί την εταιρεία ως CEO και επικεφαλής της ομάδας. Ο Pascal Picci θα διαδεχτεί τον Peter Sauber στη θέση του προέδρου της Sauber Holding AG.

O Picci είναι ο πρόεδρος και CEO της Longbow Finance, που δραστηριοποιείται στον τομέα των χρηματοπιστωτικών επενδύσεων για περισσότερα από 20 χρόνια.

«Η Monisha Kaltenborn κι εγώ υπογράψαμε την Τρίτη μια συμφωνία που εξασφαλίζει το μέλλον της ομάδας Formula 1 και του Sauber Group», δήλωσε ο Sauber. «Είμαι πολύ ευτυχής που η θαρραλέα απόφασή μου να ξαναγοράσω την ομάδα πριν έξι χρόνια, με τον σκοπό να εξασφαλίσω τη βάση στο Hinwil και τη θέση στη Formula 1, αποδείχτηκε σωστή».

Η Kaltenborn πρόσθεσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Longbow Finance SA αποτελεί τον τέλειο συνεργάτη για να ξανακάνουμε την ομάδα ανταγωνιστική κι επιτυχημένη στη Formula 1. Ταυτόχρονα, η νέα δομή θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε επιτέλους τις δραστηριότητές μας προς τρίτους, εκμεταλλευόμενοι εμπορικά την τεχνογνωσία μας.

«Αυτή η λύση είναι η πιο συμφέρουσα για τους εργαζομένους μας, τους συνεργάτες, τους πιστούς μας προμηθευτές, τη βάση μας στο Hinwil και τα μηχανοκίνητα σπορ στην Ελβετία».

Η ανακοίνωση της Sauber προσθέτει: «Η ξεκάθαρη πρόθεση της Longbow Finance SA είναι να σταθεροποιήσει τον όμιλο και να βάλει τις βάσεις για ένα ανταγωνιστικό κι επιτυχημένο μέλλον».

Η συμφωνία δίνει ώθηση στην ομάδα, η οποία δεν ήταν σε θέση να αναβαθμίσει το μονοθέσιό της όλη τη χρονιά λόγω έλλειψης πόρων. Η ομάδα έχασε και τις δοκιμές εξέλιξης μέσα στη χρονιά, καθώς δεν είχε και νέα εξαρτήματα να δοκιμάσει.

Ο Peter Sauber έφερε την ομάδα του στη Formula 1 το 1993. Την πούλησε στην BMW η οποία τη μετέτρεψε στην εργοστασιακή της ομάδα την περίοδο 2006-2009. Όταν η BMW αποφάσισε να αποσυρθεί, ο ίδιος ο Peter Sauber επενέβη για να αγοράσει ξανά την ομάδα και να τη σώσει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube