Red Bull: Όχι κινητήρες Renault το 2016

Red Bull: Όχι κινητήρες Renault το 2016

Η Red Bull Racing δεν θα τρέχει του χρόνου με κινητήρες Renault, σύμφωνα με το «αδελφό» μας AUTOSPORT.

H σχέση της Red Bull με τη Renault έχει χαλάσει τις δύο τελευταίες χρονιές, μετά από προβλήματα αξιοπιστίας και επιδόσεων του γαλλικού κινητήρα.

Η Red Bull έχει συμβόλαιο με τη Renault που λήγει στο τέλος του 2016, αλλά οι πηγές του AUTOSPORT έχουν τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία δεν θα συνεχιστεί του χρόνου.

Πιστεύεται ότι η Red Bull έχει επιδώσει ένα έγγραφο ζητώντας τη λύση της συνεργασίας, η οποία θα γίνει αποδεκτή από τη Renault.

H εξέλιξη αυτή ήρθε αφού οι Daniel Ricciardo και Daniil Kvyat φόρεσαν τους έβδομους κινητήρες τους φέτος για το Ιταλικό GP, με αποτέλεσμα να δεχτούν μεγάλες ποινές σε θέσεις εκκίνησης.

Έτσι η Red Bull μένει με μόνο τη Mercedes και τη Ferrari ως ρεαλιστικές εναλλακτικές για την προμήθεια κινητήριων μονάδων το 2016.

Το μέλλον της Renault στην F1 αποτέλεσε θέμα για φημολογίες όλη τη φετινή χρονιά. Πιστεύεται ότι η γαλλική εταιρεία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να προμηθεύει του χρόνου κινητήρες σε ομάδες-πελάτες, πράγμα που θα έχει επιπτώσεις στην Toro Rosso.

Αυτό αφήνει στη Renault μόνο δύο εναλλακτικές: Είτε να αγοράσει τη Lotus, με την οποία η συμφωνία είναι έτοιμη να υπογραφεί, ή να εγκαταλείψει εντελώς την F1 – εξέλιξη που σύμφωνα με μια πηγή παραμένει πιθανή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube