Το πρώτο μονοθέσιο F1 που οδήγησε ο Senna στα χέρια του Massa

Το πρώτο μονοθέσιο F1 που οδήγησε ο Senna στα χέρια του Massa

Ο Felipe Massa θα οδηγήσει στο Autosport International το πρώτο μονοθέσιο F1 που είχε οδηγήσει στην ζωή του ο Ayrton Senna.

Το ’84 ο Senna αγωνίστηκε με Toleman, αλλά το πρώτο μονοθέσιο F1 που είχε οδηγήσει σε δοκιμές στο Donington Park τον Ιούλιο του ’83 ήταν η Williams FW08C. Ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο έτρεξαν εκείνη την χρονιά ο Keke Rosberg και ο Jacques Laffite.

Στην αρένα του εκθεσιακού κέντρου του Birmingham, όπου διοργανώνεται κάθε χρόνο το Autosport International Motorshow, το αυτοκίνητο αυτό θα οδηγήσει ο ένας από τους σημερινούς πιλότους της Williams, ο Felipe Massa. Οκτώ ακόμη μονοθέσια της Williams, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έδωσαν τους παγκόσμιους τίτλους οδηγών στους Rosberg, Nigel Mansell και Damon Hill, θα δώσουν το παρόν.



Εκτός από τον Massa, εκεί θα είναι και ο πρωταθλητής του ’96 Damon Hill, η Susie Wolf, πρώην δοκιμαστής της Williams, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Pat Symonds, ο αρχιμηχανικός Rob Smedley και η Claire Williams, επικεφαλής της ομάδας και κόρη του ιδρυτή της Frank.

Στην λίστα των καλεσμένων στην εκδήλωση που θα προσφέρουν θέαμα στο κοινό περιλαμβάνονται επίσης ο Petter Solberg, πρωταθλητής στο WRC και δύο φορές στο World Rallycross, ο τρεις φορές νικητής στο LeMans, Allan McNish, πρωταθλητές του BTCC και άλλοι stars της πλούσιας βρετανικής σκηνής του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube