Πιο δυνατός ο κινητήρας Renault

Πιο δυνατός ο κινητήρας Renault

Οι αναβαθμίσεις στην κινητήρια μονάδα της Renault για το GP των ΗΠΑ έχουν στόχο τη δύναμη, όχι πλέον την αξιοπιστία ή την οδηγησιμότητα.

Η Renault χρησιμοποίησε τις περισσότερες από τις «μάρκες» εξέλιξης που της απέμεναν για το 2015, κάνοντας βελτιώσεις στον κινητήρα V6 και το τούρμπο του.

Η σχετική ανακοίνωση της Renault λέει ότι «η μονάδα ισχύος νέων προδιαγραφών είναι διαθέσιμη για χρήση στο Austin», αφού πέρασε με επιτυχία όλες τις δοκιμές στο δυναμόμετρο.

Όμως, είναι άγνωστο αν η αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος θα χρησιμοποιηθεί από τη Red Bull στον αγώνα του σαββατοκύριακου, αφού η χρήση της θα επιφέρει ποινές στη σειρά εκκίνησης των μονοθεσίων της ομάδας.

Η αδελφή ομάδα, η Toro Rosso, πιστεύεται ότι απέκλεισε τη χρήση της νέας μονάδας στο GP των ΗΠΑ.

«Οι βασικές αλλαγές αφορούν στα εσωτερικά εξαρτήματα του ICE [κινητήρα εσωτερικής καύσης] ώστε να έχουμε αυξημένη ισχύ και αποδοτικότητα», δήλωσε ο διευθυντής λειτουργιών της Renault F1, Remi Taffin (φωτ. κάτω).

«Γνωρίζουμε ότι η χρήση της νέας PU [μονάδας ισχύος] θα επιφέρει ποινή εκκίνησης, οπότε η σχετική απόφαση θα ληφθεί σε πλήρη συνεννόηση με τις ομάδες. Σε αυτό το σημείο της αγωνιστικής χρονιάς, οι βαθμοί είναι προφανώς κρίσιμης σημασίας, οπότε αν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα τη χρησιμοποιήσουμε στην πίστα.

«Η αξιοπιστία μας ήταν καλή στους τρεις τελευταίους αγώνες και οι επιδόσεις πιο κοντά στις προσδοκίες μας. Και οι δύο ομάδες μας θέλουν απλά ένα σαββατοκύριακο χωρίς προβλήματα για να δείξουν τις βελτιωμένες δυνατότητες και των δύο συνδυασμών».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube