Ο Vettel ξεσπαθώνει για τις αλλαγές στους κανονισμούς

Ο Vettel ξεσπαθώνει για τις αλλαγές στους κανονισμούς

Τι λέει για τους περιορισμούς στις ενδοεπικοινωνίες και τις λοιπές αλλαγές που προωθεί η FIA

Πολύ σκληρός ήταν ο Vettel στους χαρακτηρισμούς του σε ό,τι έχει να κάνει με τις αλλαγές στους κανονισμούς που προωθεί η FIA, ύστερα και από το συμβάν στο Silverstone με τον Rosberg. 

O Γερμανός της Mercedes τιμωρήθηκε επειδή δέχτηκε βοήθεια (πήρε οδηγίες) για το πώς έπρεπε να διαχειριστεί το πρόβλημα με το κιβώτιό του για να μπορέσει να τερματίσει. Η FIA προχώρησε σε κάποιες αλλαγές, λέγοντας πως αν κάποιος οδηγός αντιμετωπίζει πρόβλημα η μόνη οδηγία που μπορεί να πάρει είναι εντολή να μπει στα πιτ, ενώ έβαλε και «ηλεκτρονικό ρουφιάνο» για να παρακολουθεί πότε ένα μονοθέσιο παραβιάζει το όριο της πίστας. 

Ο Vettel χαρακτήρισε όλες αυτές τις αλλαγές «μ@λ@κίες», τονίζοντας πως τα σημερινά μονοθέσια έχουν γίνει εξαιρετικά πολύπλοκα για να μπορεί κάποιος οδηγός να τα χειριστεί και ταυτόχρονα να είναι επικεντρωμένος στο να κάνει χρόνους στην πίστα. 

Χαρακτηριστικά ο Γερμανός είπε πως, βλέποντας το περιστατικό με τον Rosberg ως θεατής του φάνηκε πολύ ενδιαφέρον το ανθρώπινο στοιχείο να κυριαρχεί όταν οδηγός και ομάδα έψαχναν εναγωνίως να λύσουν το πρόβλημα. «Αυτό θέλουμε να εξαφανίσουμε;», αναρωτήθηκε. 

«Έχουμε γεμίσει ένα τιμόνι με διακόπτες, συνέχισε, έχουμε κάνει τα αυτοκίνητο πολύπλοκα και αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο ευθύνονται οι οδηγοί. Προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να επιστρέψουμε στην εποχή των V12, ή να είχαμε ένα χειροκίνητο κιβώτιο και δύο μόνον διακόπτες στο τιμόνι. Αν η λύση είναι να γυρίσουμε λίγο πίσω, να περιορίσουμε τα ηλεκτρονικά και να ξαναβάλουμε τα πράγματα σε μια πιο σωστή βάση, τότε αυτό είναι καλοδεχούμενο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube