Βέτο από τον Ron Dennis στο σενάριο συνεργασίας Red Bull–Honda

Βέτο από τον Ron Dennis στο σενάριο συνεργασίας Red Bull–Honda

Το αφεντικό της McLaren, Ron Dennis, ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν επιθυμεί η Honda να προμηθεύσει κινητήρες την Red Bull.

O Ron Dennis εξακολουθεί να απαιτεί την αποκλειστικότητα. Αυτό δήλωσε ο Bernie Ecclestone σε μια συνάντηση με τους δημοσιογράφους στα paddocks του Austin.

Παρότι αρχικά είχε δηλωθεί από την πλευρά της McLaren, διά στόματος Eric Boullier, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα σε μια πιθανή συνεργασία της Honda με τη Red Bull, τώρα, οι δηλώσεις του Bernie αλλάζουν τα δεδομένα. 

«Όταν η Honda είχε έρθει σε μένα και στην FIA για να ζητήσει να μπει στην F1, τους είχαμε πει ότι θα πρέπει να αναλάβουν να προμηθεύουν τρεις ομάδες», εξηγεί ο Ecclestone. «Μας είπαν ότι ως καινούριοι στο χώρο δεν θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό από την πρώτη χρονιά. Ωστόσο συμφωνήσαμε ότι θα μπορούσαν να έχουν μία ομάδα την πρώτη χρονιά, δύο τη δεύτερη και μια τρίτη ομάδα την τρίτη χρονιά αν χρειαστεί. Πάνω σε αυτή τη βάση έγινε η συμφωνία να μπουν στην F1».

Όταν ρωτήθηκε πώς μπορεί ο Dennis να βάζει βέτο, εφόσον υπάρχει μια τέτοια συμφωνία, ο Ecclestone απάντησε «ίσως ο Ron να μην είχε ενημερωθεί ότι είχαμε συμφωνήσει κάτι τέτοιο. Δεν κατηγορώ κάποιον, γεγονότα παραθέτω. Αυτή τη στιγμή ο Ron λέει όχι και είναι απόλυτος. Αλλά δεν ξέρω αν τελικά θα υπερισχύσει η δική του άποψη».  
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube