O Grosjean στη Haas

O Grosjean στη Haas

H νεοφώτιστη το 2016 ομάδα Haas ανακοίνωσε ότι ο Romain Grosjean, νυν της Lotus, θα είναι ο πρώτος οδηγός της.

Η πρόσληψη του Grosjean ανακοινώθηκε από τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Gene Haas, και τον επικεφαλής της, Gunther Steiner, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα κεντρικά της ομάδας, στην Kannapolis των ΗΠΑ.

Όταν ρωτήθηκε γιατί υπέγραψε, ο Grosjean είπε: «Ήταν μια ερώτηση που έπρεπε να κάνω και στον εαυτό μου, σκεπτόμενος το μέλλον και την καριέρα μου που είναι πάντα σημαντικά. Μου αρέσει το ότι είναι διαφορετική από ό,τι θα έκανε μια συνηθισμένη ομάδα F1, και η προσέγγιση αυτή μπορεί να είναι πολύ επιτυχημένη.

«Όταν αγωνίζεσαι στην F1, δεν το κάνεις για να είσαι τελευταίος, αλλά για να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς ως ομάδα και ως οδηγός ώστε να πίνεις σαμπάνια στο βάθρο. Μου αρέσει επίσης η συνεργασία με τη Ferrari, με τα πράγματα να πηγαίνουν αργά και όμορφα, και είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή μου».

Εξηγώντας το σκεπτικό του πίσω από την επιλογή του 29χρονου Γάλλου που έχει πάρει μέρος σε 78 grand prix, o Gene Haas (φωτ. επάνω, με τον Steiner) είπε: «Αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας. Θέλαμε έναν έμπειρο οδηγό να ηγηθεί της ομάδας μας το 2016. Η F1 είναι ένα δύσκολο περιβάλλον, όπου πρέπει να μάθεις. Και ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις είναι από άλλους ανθρώπους.

Ο Romain ήταν ένας από πολλούς υποψήφιους, είναι στην F1 για πολλά χρόνια και ήταν εξαιρετικός για την Team Lotus. Παρακολούθησα πολλά βίντεο με το στιλ οδήγησής του, και ένα από τα πράγματα που είναι πολύ εντυπωσιακά είναι το ότι πήρε βαθμούς όλες τις χρονιές. Ο πρώτος στόχος μας είναι να είμαστε σε θέση να πάρουμε βαθμούς.

«Ως κομμάτι του παζλ θα έχει να κάνει πολλή δουλειά, είναι ο πρώτος οδηγός μας».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube