O Alonso δοκιμάζει τη Honda MotoGP

O Alonso δοκιμάζει τη Honda MotoGP

O Fernando Alonso δοκίμασε, μεταξύ άλλων, τη Honda RC213V δίπλα στον Marc Marquez, κατά τη Honda Racing Thanks Day, στο Motegi.

O Alonso πήρε μια γεύση της Honda RC213V της Open κατηγορίας, που οδηγούσαν φέτος οι Nicky Hayden, Jack Miller and Eugene Laverty στους αγώνες MotoGP.

Ο Ισπανός έκανε και μια επίδειξη, οδηγώντας τη μοτοσικλέτα δίπλα-δίπλα με τον Marc Marquez, που ήταν στο τιμόνι ενός Honda NSX Concept GT.

Οι δύο Ισπανοί παγκόσμιοι πρωταθλητές άλλαξαν και κράνη στο τέλος της επίδειξης, προς τέρψη των πολλών θεατών που είχαν μαζευτεί για την εκδήλωση στην πίστα του Motegi.

Πέρα από την RC213V, o Alonso έκανε γύρους και με μοντέλα Honda παραγωγής και αγωνιστικά της κατηγορίας GT. Το κλου όμως ήταν η οδήγηση από τον Ισπανό της McLaren MP4/6-Honda που οδηγούσαν οι Ayrton Senna και Gerhard Berger το 1991.

Στην εκδήλωση πήρε μέρος και ο παλιός οδηγός F1 –και νυν IndyCars– Takuma Sato, που έκανε μερικούς γύρους με το μονοθέσιο Honda RA301 F1 του 1968.

Συμμετείχαν επίσης πολλοί αναβάτες αγώνων της Honda και οδηγοί των ιαπωνικών πρωταθλημάτων αυτοκινήτων, ενώ έγιναν και αγώνες επίδειξης.

Ο Marquez νικήθηκε από τον team-mate του στα MotoGP, Dani Pedrosa, στον αγώνα με μοτοσικλέτες ενιαίου τύπου Honda CBR250 του Dream Cup, όπου και οι δύο ξεκίνησαν από την τελευταία σειρά. Όμως ο Marquez νίκησε στο αγώνα με αυτοκίνητα Honda N-One.

Οι δύο Ισπανοί αναβάτες οδήγησαν επίσης τις κλασικές NSR500 με τις οποίες αγωνίζονταν στη μεγάλη κατηγορία 500 cc, το 1984-85 οι Freddie Spencer, Wayne Gardner and Randy Mamola.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube