H Honda «θέλει πολύ» να προμηθεύσει κινητήρες στη Red Bull

H Honda «θέλει πολύ» να προμηθεύσει κινητήρες στη Red Bull

O επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, προσθέτει όμως ότι ο Ron Dennis της McLaren εμποδίζει τη συμφωνία.

Ο Bernie Ecclestone αποκάλυψε πριν λίγες μέρες ότι ο CEO του Ομίλου McLaren, Ron Dennis, δεν θέλει η Honda να προμηθεύσει με κινητήρες τη Red Bull, ασκώντας το δικαίωμα βέτο που του έχει δώσει η Honda στη συμφωνία συνεργασίας τους.

Για να προμηθευτεί κινητήρες από τη Honda, η Red Bull –που λύνει τη συνεργασία της με τη Renault στο τέλος της χρονιάς– χρειάζεται τη σύμφωνη γνώμη τόσο των Ιαπώνων όσο και της McLaren.

«Δεν έχω μιλήσει με κανέναν από τη McLaren εκτός από τον Ron Dennis, που είναι ο μόνος που έχει το δικαίωμα δηλώσεων, και οι απόψεις του ήταν ξεκάθαρες», λέει ο Horner.

«Η Honda το θέλει πολύ, αλλά δυστυχώς δεσμεύεται από το συμβόλαιό της με τη McLaren, πράγμα που δεν έχει καμία σχέση με εμάς. Πρέπει οι ίδιοι να συμφωνήσουν μεταξύ τους για το τι θέλουν να κάνουν».

Παρότι ο Dennis μπορεί να έχει δικαίωμα βέτο, σύμφωνα με τον Ecclestone η Honda έχει υπογράψει συμφωνία και με τη FIA και τη FOM που λέει ότι, ως προϋπόθεση για την επιστροφή τους στην F1, οι Ιάπωνες θα πρέπει να προμηθεύουν μία ομάδα την πρώτη χρονιά, δύο τη δεύτερη και τρεις την τρίτη, αν υπάρχει ζήτηση.

Σχετικά με αυτό, ο Horner δήλωσε: «Είναι ένα θέμα προς συζήτηση ανάμεσα σε αυτούς. Δεν ξέρω. Ρωτήστε τους. Εμείς δεν πρόκειται να αναμιχθούμε. Ο Bernie κι ο Jean Todt [ο πρόεδρος της FIA] ξεκαθάρισαν τη θέση τους σχετικά με την υπόθεση, οπότε βασιζόμαστε επάνω τους να το χειριστούν».

Η Ferrari πρόσφατα μπλόκαρε ένα αίτημα για επιβολή μέγιστης τιμής στους πελατειακούς κινητήρες, στα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Horner ισχυρίστηκε ότι σε συζητήσεις με τον Ron Dennis, ζητήθηκε από τη Red Bull να πληρώσει πολύ περισσότερα.  

«Προφανώς δεν θα αποκαλύψω εμπιστευτικές συζητήσεις, αλλά ας πούμε ότι [η τιμή που ζητήθηκε] δεν ήταν καθόλου κοντά στο στόχο του Jean Todt».

Όταν ρώτησαν τον Horner αν η συνέχιση του συμβολαίου με τη Renault για το 2016 ήταν πλέον η μόνη λύση για την ομάδα, αυτός απάντησε: «Δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Μπορεί όμως να υπάρχει κάτι άλλο. Θα δούμε».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube