H Ferrari θα αξιολογήσει τον Gutierrez

H Ferrari θα αξιολογήσει τον Gutierrez

Ο Esteban Gutierrez θα βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Ferrari, ενώ θα οδηγεί στην συνεργαζόμενη με την Scuderia νεοφερμένη Haas το 2016.

Μετά από μήνες έντονης φημολογίας, ο Esteban Gutierrez τελικά επιβεβαιώθηκε ως οδηγός της νεοφερμένης στην F1, Haas. Στο πλευρό του Romain Grosjean.

Με δεδομένη την στενή συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ Haas και Ferrari, η πρόσληψη του Μεξικανού στην αμερικάνικη ομάδα δεν ήταν έκπληξη, αφού ο Gutierrez είχε περάσει το 2015 ως τρίτος οδηγός της Scuderia.

Ο Gene Haas, ιδιοκτήτης της ομάδας, επιβεβαίωσε ότι η Ferrari του ζήτησε να δώσει στον Gutierrez μια θέση οδηγού αγώνων, ώστε ο 24χρονος οδηγός να αποκτήσει εμπειρίες και να δοκιμαστεί σε συνθήκες πίεσης. Με απώτερο σκοπό ο Μεξικάνος κάποια στιγμή να επιστρέψει στην Scuderia για να αγωνιστεί.

«Η Ferrari είναι σαν ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο. Αν έχεις φοιτήσει εκεί, έχεις τα διαπιστευτήρια», δήλωσε ο Haas. «Από την Ferrari μου είπαν το εξής: αυτός ο οδηγός είναι μια περίπτωση που θέλουμε να εξετάσεις. Θα τον θέλαμε σε ένα από τα μονοθέσιά σου. Ήθελαν να τον δουν να αγωνίζεται. Τους ενδιαφέρει να τον αξιολογήσουν, ώστε ίσως κάποια στιγμή να επιστρέψει και να αγωνιστεί, αν και όταν προκύψει ένα κενό σε κάποια από τα δύο κόκκινα μονοθέσια».

Η πρόσβαση σε μια θέση στην Ferrari στο μέλλον, ήταν ο λόγος που ο Grosjean προτίμησε την Haas, αντί να μείνει στην Lotus περιμένοντας την εξαγορά από την Renault. Με δεδομένο ότι το συμβόλαιο του Raikkonen με την Ferrari λήγει στο τέλος του 2016, η επόμενη χρονιά θα είναι μια διαρκής μάχη εντυπώσεων μεταξύ των δύο οδηγών της Haas.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube