H Ferrari ενθάρρυνε τη VW να έρθει στην F1

H Ferrari ενθάρρυνε τη VW να έρθει στην F1

O πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne, λέει ότι «πάντα ενθάρρυνε» τον γερμανικό όμιλο να μπει στη Formula 1.

Η φήμες ήθελαν τo VW Group να έρχεται στην F1 ως προμηθευτής κινητήρων στη Red Bull, όμως καμία εξέλιξη δεν έχει υπάρξει ακόμη στο θέμα.

Η σχετική συζήτηση έχει σταματήσει αφότου η VW ενεπλάκη στο γνωστό σκάνδαλο εκπομπών ρύπων των μοντέλων παραγωγής της.

«Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Volkswagen, πάντα ενθάρρυνα τον προηγούμενο γενικό διευθυντή της να έρθει στη Formula 1», είπε ο Marchionne. «Το ότι μια τόσο μεγάλη εταιρεία δεν είναι στην F1 μου φαινόταν πάντα πολύ παράξενο». 

«Ενθάρρυνα επίσης την General Motors, πάντα προσπαθώ να τους ενθαρρύνω όλους να έρθουν. Θα είναι καλό για το σπορ, γι’ αυτούς και για μας».

Το VW Group διατήρησε τα αγωνιστικά του προγράμματα παρά το οικονομικό κόστος του σκανδάλου, συνεχίζοντας τη συμμετοχή της VW με τρία αυτοκίνητα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC).

Όμως οι άλλες μάρκες του ομίλου, η Audi και η Porsche, μείωσαν τη συμμετοχή τους στις 24 Ώρες του Le Mans από τρία σε δύο αυτοκίνητα.

Υπήρξαν εκτιμήσεις ότι οι δυσκολίες της Honda, κατά την επιστροφή της στην F1 με τη McLaren, πιθανώς αποθάρρυναν άλλους κατασκευαστές να την ακολουθήσουν.

O Marchionne όμως πιστεύει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει: «H Honda θα μπορούσε να κάνει σπουδαία πράγματα και σίγουρα μπορεί να επιστρέψει στις νίκες», είπε. «Χρειαζόμαστε περισσότερους μεγάλους κατασκευαστές στη Formula 1».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube