Το Grand Prix του Azerbaijan θα είναι το ταχύτερο σιρκουί δρόμου [video]

Το Grand Prix του Azerbaijan θα είναι το ταχύτερο σιρκουί δρόμου [video]

Η τελική ταχύτητα των μονοθεσίων θα φτάνει τα 340 km/h στους δρόμους του Μπακού.

Για τον πρώτο αγώνα στη Formula 1 ετοιμάζεται πυρετωδώς το Azerbaijan, που θα φιλοξενήσει το Grand Prix  Ευρώπης στις 17-19 Ιουνίου. 
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η χάραξη της διαδρομής θα είναι τέτοια που καθιστά τον αγώνα στο Μπακού το πιο γρήγορο σιρκουί δρόμου. Η τελική ταχύτητα των μονοθείων θα φτάνει τα 340km/h κάτι που ακούγεται εξωπραγματικό.
 
Η οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που αποδεικνύει πόσο συναρπαστικός αναμένεται να είναι ο συγκεκριμένος αγώνας, με τον σχεδιαστή της διαδρομής Hermann Tilke, να λέει πως το πλέον ενδιαφέρον κομμάτι θα είναι αυτό από την 8η έως τη 12η στροφή. Ιδιαίτερα θεαματικό προβλέπεται και το κομμάτι από τη 12η μέχρι την 15η στροφή.
 
Ο Hermann Tilke ξενάγησε πριν λίγες μέρες τον Charlie Whiting της FIA που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις και αμφότεροι δήλωσαν αισιόδοξοι για την πρόοδο των εργασιών. 

 
Μάλιστα ο Whiting δήλωσε πως στο Μπακού οι ταχύτητες των μονοθεσίων δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτές στη Σιγκαπούρη. 
 
Μάλιστα, με αφορμή τον συγκεκριμένο αγώνα αλλά και συζητήσεις που γίνονταν παλιότερα για τα Grand Prix σε δημόσιους δρόμους, ο Bernie Ecclestone επανέλαβε για ακόμα μια φορά πριν από μερικές μέρες ότι δεν θα ήταν άσχημο να γινόταν και ένας αγώνας στους δρόμους του Λονδίνου (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ).
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube