GP Αυστραλίας: Η Ferrari φοβάται «μποτιλίαρισμα» στις κατατακτήριες δοκιμές

GP Αυστραλίας: Η Ferrari φοβάται «μποτιλίαρισμα» στις κατατακτήριες δοκιμές

Για πρώτη φορά στο GP Αυστραλίας θα εφαρμοστεί στις κατατακτήριες δοκιμές το σύστημα «νοκ-άουτ».

Με την αλλαγή των κανονισμών, αύριο θα έχουμε για πρώτη φορά το νέο σύστημα στις κατατακτήριες δοκιμές (διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τη διαδικασία).
 
Οι όποιες αντιδράσεις των οδηγών και πολλών από τις ομάδες δεν στάθηκαν ικανές να φρενάρουν την αλλαγή στους κανονισμούς, οπότε μένει να δούμε αν οι ενιστάμενοι είχαν δίκιο ή άδικο.
 
H Ferrari είναι η πρώτη που εξέφρασε φόβους για το τι θα γίνει αύριο, τονίζοντας πως με το νέο σύστημα όλοι θα θέλουν στο Q1 να είναι μέσα στην πίστα από το πρώτο λεπτό, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες «μποτιλιαρίσματος» με τους πιο αργούς οδηγούς να φρενάρουν τους πιο γρήγορους. 
 
Ο Maurizio Arrivabene μάλιστα χαρακτήρισε την εικόνα σαν «ουρά στο ταμείο σούπερ μάρκετ», τονίζοντας πως δεν έπρεπε να ισχύσουν οι αλλαγές από τον πρώτο αγώνα και πως έπρεπε να είχε δοθεί περισσότερος χρόνος στη διαβούλευση έως ότου αποφασιστεί η εφαρμογή του νέου συστήματος.
 
Μένει να δούμε λοιπόν και στην πράξη, αν οι φόβοι του Maurizio Arrivabene θα επιβεβαιωθούν ή όλα θα κυλήσουν ομαλά. Λίγες ώρες έμειναν μόνον... 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube