Δείτε την έξοδο του Hamilton στην FP2 του GP Ουγγαρίας [video]

Δείτε την έξοδο του Hamilton στην FP2 του GP Ουγγαρίας [video]

Ο Hamilton είχε έξοδο στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην Ουγγαρία και τώρα η Mercedes θα πρέπει να λύσει όλο το μονοθέσιο.

Ο Lewis Hamilton είχε έξοδο στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο GP της Ουγγαρίας, στον 4ο μόλις γύρο του, ένα 20λεπτο αφού είχε ξεκινήσει η διαδικασία. Την στιγμή του ατυχήματος είχε ήδη τον πρώτο χρόνο, έστω για ένα μόλις χιλιοστό. Αλλά ενώ το μονοθέσιο δεν φαίνεται να έχει πάθει μεγάλη ζημιά, δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έτσι δεν εκμεταλλεύτηκε την πολύ μαλακή γόμα και την βελτίωση της κατάστασης της πίστας, όπως έκανε ο Rosberg.

Όπως βλέπουμε και στο βίντεο, ο Hamilton έχασε τον έλεγχο στην είσοδο της Στροφής 11, εκεί που είδαμε και άλλους να έχουν τις στιγμές τους στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, ξακρίζοντας στο εξωτερικό κερμπ την στιγμή του φρεναρίσματος. Η Mercedes γύρισε κάθετα, πέρασε με μπλοκαρισμένους τροχούς την ασφάλτινη έξοδο διαφυγής και κατέληξε στην μπαριέρα. Η επαφή έγινε με το μονοθέσιο σε απολύτως παράλληλη θέση σε σχέση με τον τοίχο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τίποτα να μην σπάσει, τουλάχιστον εξωτερικά. Όμως όλη η δύναμη της σύγκρουσης πέρασε από τα ψαλίδια στο μονοκοκ, στον κινητήρα και στο κιβώτιο, στα σημεία έδρασης των ψαλιδιών. Έτσι η ομάδα θα πρέπει να λύσει το μονοθέσιο και να ελέγξει τα πάντα.

Ο Hamilton, μετά τις ατυχίες που είχε στην αρχή της χρονιάς, έχει ήδη εξαντλήσει τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό κινητήρων για την σεζόν. Και ήδη με την ομάδα σκέφτονται σε ποιο χρονικό σημείο να αποφασίσουν να προχωρήσουν σε αλλαγή ώστε να πάρει την ποινή στο grid σε μια πίστα που το προσπέρασμα θα είναι εύκολο. Σκέφτονται μάλιστα να αλλάξουν και δύο μονάδες στο ίδιο Σαββατοκύριακο. Είναι καλύτερα, με το άθροισμα των  ποινών, να εκκινήσει σε έναν αγώνα τελευταίος αν αυτό είναι σχεδιασμένο να γίνει σε μια πίστα που μπορεί να προσπεράσει, παρά να πάρει δύο ποινές δέκα θέσεων σε δύο διαφορετικά GP. Αν τώρα η σύγκρουση έχει προκαλέσει ζημιά στον κινητήρα ή στο κιβώτιό του, ο αγώνας του στην Ουγγαρία θα είναι πολύ δύσκολος. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube