Αυτή είναι η πραγματική Renault F1 [video]

Αυτή είναι η πραγματική Renault F1 [video]

Η Renault αποκαλύπτει το πραγματικό της μονοθέσιο και τα επίσημα χρώματα της ομάδας F1.

Σε μια ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο του Grand Prix Αυστραλίας, δύο μέρες πριν την μεγάλη πρεμιέρα της σεζόν F1 για το 2016, η Renault αποκάλυψε τα επίσημα χρώματα της ομάδας.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν το γαλλικό εργοστάσιο παρουσίασε την ομάδα χρησιμοποιήθηκε ένα μονοθέσιο που τότε είχε χαρακτηριστεί «εκθεσιακό», βαμμένο σε μαύρο χρώμα με πινελιές κίτρινου στις λεπτομέρειες.

Οι Γάλλοι ουσιαστικά πήραν πίσω την δική τους ομάδα. Αφού ήταν η Renault που έγινε Lotus και τώρα, έπειτα από δύσκολες διαπραγματεύσεις που κράτησαν σχεδόν ένα χρόνο, έγινε και πάλι Renault. Στις δοκιμές της Καταλονίας, τα μονοθέσια εμφανίστηκαν με τα μαύρα χρώματα που θύμιζαν περισσότερο το brand και την εποχή της Lotus. Αλλά πρόθεση της διοίκησης ήταν εξ’ αρχής να επιστρέψουν στην πίστα τα παραδοσιακά χρώματα της γαλλικής μάρκας.

Η RS16 που παρουσιάστηκε στην Αυστραλία, στην τελική της μορφή, είναι βαμμένη σε ματ κίτρινο, με τις εμπρός και πίσω πτέρυγες σε μαύρο να της δίνουν επιθετική όψη. «Σήμερα δηλώνουμε την παρουσία μας στη νέα εποχή. Και τι θα θέλαμε να μας φέρει η νέα σεζόν. Αυτή είναι η ταυτότητά μας. Αυτά τα χρώματα και αυτή η ομάδα είναι όλα όσα πρεσβεύουμε», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας της Renault, Cyril Abiteboul, στην παρουσίαση που έγινε στην περιοχή της μαρίνας της Μελβούρνης την νωρίτερα σήμερα.

«Κοιτάζοντας γύρω, μου φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο στην άσφαλτο εκτός από τα μονοθέσιά  μας. Οπότε νομίζω κάναμε σωστή επιλογή. Το κίτρινο είναι το χρώμα της Renault από το 1946, είναι η ιστορία μας», κατέληξε με έμφαση ο Abiteboul.

Και για να κλείσουμε με κάτι πιο τεχνικό, εκτιμάται ότι η ματ βαφή προτιμήθηκε γιατί εξοικονομεί περίπου μισό κιλό σε σχέση με μια γυαλιστερή. Εμμονή η προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια. Αυτή είναι η F1.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube