Αποκλείστηκε ο Alonso από το GP του Bahrain

Αποκλείστηκε ο Alonso από το GP του Bahrain

Οι γιατροί απαγόρευσαν στον Alonso να αγωνιστεί το GP του Bahrain, ως αποτέλεσμα του ατυχήματός του στην Αυστραλία.

Δεκαπέντε μέρες μετά από το τρομακτικό ατύχημα [video] στην Αυστραλία και ενώ φαινόταν ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα στην υγεία του, ο Alonso κρίθηκε από το ιατρικό επιτελείο της Formula 1 ότι δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί στο GP του Bahrain.

Να θυμίσουμε ότι ο Ισπανός βγήκε μόνος του από το διαλυμένο μονοθέσιο και οι εξετάσεις στο ιατρικό κέντρο της πίστας της Μελβούρνης έδειξαν ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Το ιατρικό ανακοινωθέν, όπως εκδόθηκε από την FIA, το οποίο επισυνάπτουμε, αναφέρει πρόβλημα στον θώρακα:



«Έπειτα από ιατρικές εξετάσεις που έγιναν σήμερα το πρωί στο ιατρικό κέντρο του Bahrain International Circuit, αποφασίστηκε ότι ο οδηγός της McLaren Honda, Fernando Alonso, δεν θα συμμετάσχει στο Grand Prix του Bahrain που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο».
«Συγκρίνοντας την σημερινή αξονική τομογραφία θώρακος με παλαιότερη, η πρόοδος στα συμπτώματα (που διαπιστώθηκαν μετά το ατύχημα) κρίνεται ανεπαρκής και για λόγους ασφαλείας δεν μπορεί να του επιτραπεί η συμμετοχή στον αγώνα».
«Απαιτείται επανεξέταση με αξονική τομογραφία θώρακος πριν το κινεζικό Grand Prix ώστε να αποφασιστεί αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί εκεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο Alonso είχε χάσει και πέρσι έναν αγώνα, την πρεμιέρα στην Αυστραλία, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε στην τελευταία περίοδο χειμερινών δοκιμών στην Βαρκελώνη. Τον Ισπανό θα αντικαταστήσει ο πρωταθλητής GP2 Stoffel Vandoorne, τρίτος οδηγός της McLaren, που θα κάνει το ντεμπούτο του σε GP της F1.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube