Alonso: Κρίμα που τελειώνει η χρονιά

Alonso: Κρίμα που τελειώνει η χρονιά

Ο Fernando Alonso πιστεύει ότι είναι κρίμα που τελειώνει η φετινή σεζόν, αφού οι πρόσφατες αναβαθμίσεις έχουν βάλει τη McLaren-Honda σε καλό δρόμο.

Η McLaren έφερε μια σημαντική αεροδυναμική αναβάθμιση δύο αγώνες πριν, στο Austin, ενώ οι Alonso και Button είναι ικανοποιημένοι από την πρόοδο σε επιδόσεις που έκανε η Honda με τον κινητήρα «φάσης 4», αν και αυτός παραμένει αναξιόπιστος.

Η ομάδα έχει ξεκαθαρίσει ότι χρησιμοποιεί τους αγώνες ως πεδίο δοκιμών εξέλιξης και ο Alonso λέει ότι είναι κρίμα που τελειώνει ο χρόνος τους στην πίστα.

«Στο Austin, και σίγουρα στο Μεξικό, το μονοθέσιο πήγαινε προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Alonso. «Αεροδυναμικά, φέραμε κάποιες βελτιώσεις στο Austin, και το μονοθέσιο αποδίδει τα αναμενόμενα

«Ο κινητήρας επίσης βελτιώνεται σε κάθε αγώνα. Με τον «φάσης 4» έχουμε αναμφίβολα καλύτερες επιδόσεις. Όλο το πακέτο βελτιώνεται αγώνα με τον αγώνα.

«Δυστυχώς η αγωνιστική χρονιά θα τελειώσει, αλλά έχουμε μια θετική τάση με το πακέτο μας και ελπίζουμε αυτή η τάση να συνεχιστεί το χειμώνα χωρίς δοκιμές και αγώνες».

Ο Ισπανός είπε ότι τα πρώτα σημάδια των μεγάλων βελτιώσεων της Honda για το 2016 θα φανούν μόνον όταν ξεκινήσουν οι δοκιμές στο δυναμόμετρο, το χειμώνα.

«Οι πρόσφατοι αγώνες έδειξαν κάποιο από το δυναμικό που “ξεκλειδώουμε” για του χρόνου. Από πλευράς κινητήρα υπάρχει ένα ερωτηματικό, αφού κάποιες από τις βελτιώσεις που ελπίζουμε, είναι ακόμα στα χαρτιά.

«Πρέπει να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα κι εμείς πρέπει να δοκιμάσουμε τους κινητήρες στο δυναμόμετρο το Γενάρη και το Φλεβάρη. Μέχρι τότε, δεν θα είμαστε εντελώς σίγουροι για την πρόοδο, όμως εγώ είμαι αισιόδοξος.

«Μάθαμε πολλά αυτή τη χρονιά σε σχέση με την αξιοπιστία, τις επιδόσεις, τη φιλοσοφία του κινητήρα, τη φιλοσοφία των ηλεκτρικών και του τούρμπο».

Ο Button πρόσθεσε ότι η πρόσφατη πρόοδος που έδειξαν η McLaren και η Honda αποτελεί ένδειξη ότι για τις φετινές δυσκολίες μπορεί να αποζημιωθούν του χρόνου.

«Όλοι απογοητευόμαστε όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλουμε», είπε. «Ως ομάδα είμαστε απογοητευμένοι που δεν μαχόμαστε για τις πρώτες θέσεις, από δικό μας λάθος. Από εμάς ως ομάδα εξαρτάται το να μην ξανασυμβεί.

«Προτιμώ να δω βελτίωση, σαν αυτή που είχαμε με τον νέο κινητήρα, και να έχω κάποια προβλήματα στους αγώνες, διότι τότε δίνονται υποσχέσεις για το μέλλον. Κι αυτό ανυπομονούμε να δούμε».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube