Άλλη μια ματιά στη νέα Mercedes W09 EQ Power+

Άλλη μια ματιά στη νέα Mercedes W09 EQ Power+

Η παρουσίαση του νέου μονοθεσίου ήταν πολύ χαμηλών τόνων, αλλά οι προσδοκίες της ομάδας παραμένουν οι υψηλότερες.

Οπτικά, το νέο μονοθέσιο του 2018 δεν δείχνει πολύ διαφορετικό από το περσινό, αλλά σύμφωνα με τη Mercedes-AMG Petronas είναι ανώτερο σε όλους τους τομείς και έτοιμο για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Όπως λέει ο Lewis Hamilton, σε όλες τις συναντήσεις με τους μηχανικούς, μόνο αυτός κι ο Valtteri Bottas μιλούσαν, κι οι άλλοι άκουγαν για να ξέρουν τι ακριβώς και πώς έπρεπε να βελτιωθεί.

«Η W08 ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο στο grid, πέτυχε το μεγαλύτερο αριθμό pole positions και κέρδισε τους περισσότερους αγώνες πέρσι. Οπότε προσέξαμε να μη χάσουμε τα πολλά ισχυρά σημεία εκείνου του αυτοκινήτου, αλλά απλά να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff.

Οι εξελίξεις είναι στις λεπτομέρειες, με μόνες προφανείς αλλαγές το μικρότερο «πτερύγιο καρχαρία» και βέβαια το προστατευτικό halo” – που ο Wolff παραδέχεται ότι βελτιώνει μεν την ασφάλεια, αλλά «αν του έδιναν ένα αλυσοπρίονο θα το έκοβε».

«Δύσκολα πιστεύεις πως είμαστε ήδη στην έκτη μας χρονιά μαζί», είπε ο Hamilton. «Νιώθεις να πέρασε ο καιρός τόσο γρήγορα με όλα τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματά μας».

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017 οδήγησε το απόγευμα, μετά τον Valtteri Bottas.

Εφεδρικός οδηγός της ομάδας θα είναι ο Pascal Wehrlein, κι όταν οι δεσμεύσεις του στο DTM δεν θα του το επιτρέπουν, τη θέση του θα παίρνει ο George Russell, ο πρωταθλητής GP3 που θα αγωνίζεται στο GP2.

H επόμενη εμφάνιση του νέου μονοθεσίου θα είναι στις δύο τετραήμερες δοκιμές εξέλιξης στη Βαρκελώνη, από την ερχόμενη Δευτέρα, πριν τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στην Αυστραλία, στις 25 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube