Dyson: Από τις ηλεκτρικές σκούπες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Dyson: Από τις ηλεκτρικές σκούπες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η βρετανική εταιρία Dyson φαίνεται ότι εξελίσσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με τις ευλογίες -και το χρήμα- της βρετανικής κυβέρνησης.

Η πληροφορία για τις προθέσεις της Dyson ήρθε μέσα από κυβερνητικό έγγραφο, το οποίο αποκάλυψε την εξέλιξη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου από την εταιρία που γνωρίζουμε για τις ηλεκτρικές συσκευές της.

Στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι φήμες για την ενασχόληση της Dyson με τα ηλεκτρικά οχήματα είχαν ξεκινήσει από την περασμένη χρονιά, και τότε επίσημα η εταιρία είχε αρνηθεί κάτι τέτοιο. Όμως ο CEO της εταιρίας Max Conze είχε δηλώσει πως «δεν αποκλείουμε τίποτα». Και τελικά, την περασμένη Τετάρτη 23 Μαρτίου, δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο ένα κυβερνητικό έγγραφο σχετικά με επενδύσεις στην επικράτεια του Ην. Βασιλείου, το οποίο αποκάλυπτε ότι η Dyson όχι μόνο εξελίσσει αυτοκίνητο, αλλά ότι θα λάβει και επιδότηση από το κράτος για αυτό.

Συγκεκριμένα το έγγραφο ανέφερε: «Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί τη Dyson για την εξέλιξη ενός ηλεκτρικού οχήματος στα κεντρικά της στο Malmesbury του Wiltshire. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους £174 εκατ. που θα δημιουργήσει πάνω από 500 θέσεις εργασίας». Ωστόσο φαίνεται ότι αυτή η πληροφορία δεν έπρεπε να αποκαλυφθεί ακόμα, και ότι η δημοσίευσή της ήταν... γκάφα. Έτσι την αμέσως επόμενη μέρα το έγγραφο διορθώθηκε, και πλέον αναφέρει: «Η κυβέρνηση δίνει επιδότηση ύψους έως £16 εκατ. στη Dyson για την έρευνα και εξέλιξη νέας τεχνολογίας μπαταριών στις εγκαταστάσεις της στο Malmesbury».

Επίσημα, η Dyson και πάλι επιχείρησε να αρνηθεί την εμπλοκή της με τα αυτοκίνητα, αλλά η απάντηση του εκπροσώπου της εταιρίας περισσότερο επιβεβαιώνει παρά διαψεύδει την πληροφορία: «Ποτέ δεν μιλάμε για προϊόντα που βρίσκονται υπό εξέλιξη». Άλλωστε, μόλις τον περασμένο Οκτώβριο η Dyson είχε ξοδέψει $90 εκατ. για την εξαγορά της εταιρίας Sakti3, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο τον Sir James Dyson «έχει πραγματοποιήσει μια επανάσταση στην τεχνολογία μπαταριών».

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, λένε, και εδώ σίγουρα υπάρχει πολύς καπνός...

[Πηγή: The Guardian (και update)]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube