Εννέα χειροποίητες XKSS 1957 κατασκευάζει η Jaguar [video]

Εννέα χειροποίητες XKSS 1957 κατασκευάζει η Jaguar [video]

Η Jaguar ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την κατασκευή εννέα XKSS που θα κατασκευαστούν με τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές του αυθεντικού μοντέλου του 1957

Βασιζόμενη στην εμπειρία που αποκτήθηκε από την κατασκευή της Lightweight E-type, η Jaguar Classic, το τμήμα της εταιρεία που ασχολειται με τα κλασικά μοντέλα της, θα προχωρήσει και στην κατασκευή εννέα αυτοκινήτων που χάθηκαν στην πυρκαγιά του εργοστασίου της Browns Lane.

Η συνολική παραγωγή που είχε προγραμματιστεί για τις XKSS η Jaguar το 1957 ήταν 25 μονάδες, αλλά μόνο 16 αυτοκίνητα ολοκληρώθηκαν πριν από την καταστροφή του εργοστασίου. Όλα τους προορίζονταν για εξαγωγή στις ΗΠΑ και τώρα, 59 χρόνια αργότερα, η Jaguar θα κατασκευάσει τα υπόλοιπα εννέα αυτοκίνητα του τότε προγράμματος. Με τιμή πάνω από ένα εκατομμύριο στερλίνες ή €1.266.000, οι XKSS θα κατασκευαστούν με τις ίδιες ακριβώς τεχνικές προδιαγραφές, όπως και αυτές του 1957. Να σημειώσουμε ότι μια από τις υφιστάμενες του 1957 κοστίζει στην αγορά των κλασικών €5+ εκατομμύρια.

Για να σας βάλουμε λίγο στο παρασκήνιο της υπόθεσης σχετικά με την καταγωγή του αυτοκινήτου, η XKSS βασικά ήταν η έκδοση δρόμου της αγωνιστικής D-type που έτρεχαν στο Le Mans το 1955, 1956 και 1957. Στις 24 Ιανουαρίου του 1957, ο συνιδρυτής της εταιρείας Sir Williams Lyons αποφάσισε να μετατρέψει τις 25 μονάδες της D-type σε αυτοκίνητα για το δρόμο τα οποία υπέστησαν προφανώς τροποποιήσεις.

Χαρακτηρισμένη από πολλούς ως το πρώτο σούπερκαρ στον κόσμο, η XKSS είχε πιο ψηλό παρμπρίζ και πόρτα για το συνοδηγό, ενώ αφαιρέθηκε το διαχωριστικό που υπήρχε μεταξύ αυτού και του οδηγού. Επιπροσθέτως, το πτερύγιο που βρισκόταν πίσω από το κάθισμα του οδηγού εξαφανίστηκε.

Η Jaguar σημειώνει ότι αυτά τα εννέα αυτοκίνητα θα είναι χειροποίητα στο νέο τμήμα «Experimental Shop» που βρίσκεται στο Warwick και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν νωρίς μέσα στο 2017.

[Πηγή Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube