Zeekr 009 Grand, κινεζικό ηλεκτρικό παλάτι με 3,9” στο 0-100

Zeekr 009 Grand, κινεζικό ηλεκτρικό παλάτι με 3,9” στο 0-100

Το Zeekr 009 Grand υπόσχεται άπλα σε χώρους, απόλυτη διακριτικότητα κι εξοπλισμό που σας χαλαρώνει.

Το υπερπολυτελές Zeekr 009 Grand είναι ένα μίνι-βαν με τέσσερα καθίσματα, για λίγους αλλά εκλεκτούς πελάτες. Το κινεζικό ηλεκτρικό μοντέλο κυκλοφορεί και με τα σήματα της Volvo, ονομαζόμενο EM90.

Σε σχέση με την απλή έκδοση, το Zeekr 009 Grand διαθέτει μάσκα από ανοξείδωτο χάλυβα που απαιτεί 30 ώρες γυάλισμα με το χέρι. Φοράει μοναδικές ζάντες 20 ιντσών, οι οποίοι υποβάλλονται σε δέκα διαφορετικά στάδια επεξεργασίας και 20 ώρες γυαλίσματος, προτού ένα λέιζερ χαράξει 240 λωρίδες πάνω τους.

Σας θυμίζει επαγγελματικό όχημα; Κι όμως, το Zeekr 009 Grand προσφέρει μια από τις πιο πολυτελείς εμπειρίες σε τέσσερις τροχούς

Zeekr 009 Grand

Αλλά τα καλά βρίσκονται στο εσωτερικό. Είναι το πρώτο όχημα που διαθέτει υψηλής τεχνολογίας ηλεκτροχρωμικό γυαλί, με 10 επίπεδα ρύθμισης που μπορεί να σκουρύνει σε μόλις 1,5. Στην πιο σκοτεινή ρύθμιση, το γυαλί γίνεται σχεδόν κατάμαυρο με διαπερατότητα φωτός 0,5%.

Ο χώρος των πίσω επιβατών χωρίζεται από το μπροστινό μέρος με ένα διαχωριστικό, που είναι εξοπλισμένο με οθόνη 4K LED 43 ιντσών και συνδυάζεται με ηχοσύστημα της Yamaha 31 ηχείων.

Zeekr 009 Grand

Κατά τα άλλα, υπάρχουν δύο μεμονωμένα πίσω καθίσματα που είναι τυλιγμένα με δέρμα ανιλίνης. Διαθέτουν υποπόδια και ρύθμιση  24 κατευθύνσεων, καθώς και λειτουργίες μασάζ. Ανάμεσά τους υπάρχει μια κομψή κεντρική κονσόλα με διακόπτες κόσμημα κι οθόνη αφής οκτώ ιντσών. Η κονσόλα φιλοξενεί επίσης αναδιπλούμενα τραπεζάκια κι ένα χρηματοκιβώτιο δύο επιπέδων με κωδικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Volvo EM90 των ηλεκτρικών 740 km απογειώνει τα πολυμορφικά

Μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει ένα βάζο με λουλούδια καθώς και γυαλισμένο στο χέρι μάρμαρο που προέρχεται από τα Ιμαλάια. Οι αγοραστές θα βρουν επίσης έναν χώρο 18 lt με δυνατότητες ψύξης έως τους -6° C και θέρμανσης έως τους 50° C.

Zeekr 009 Grand

Για τις στιγμές που θέλετε την απόλυτη αποκλειστικότητα, η λειτουργία Privacy Mode ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κρυστάλλινου διακόπτη. Κλείνει όλα τα παράθυρα, ενώ επίσης σκουραίνει τα τζάμια και την πανοραμική γυάλινη οροφή.

Το Zeekr 009 Grand σέβεται τις απόρρητες διαδρομές σας, καθώς διαθέτει λειτουργία ανώνυμης περιήγησης. Μετά την ολοκλήρωση ενός ταξιδιού, η ενεργοποίηση της λειτουργίας θα διαγράψει τα δεδομένα που συνδέονται με το ταξίδι. Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες πλοήγησης και κλήσεων, καθώς και δεδομένα WiFi και Bluetooth.

Zeekr 009 Grand

Μια μπαταρία 108 kWh τροφοδοτεί δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση 789 ίππους. Επιτρέπει στο βαν να εκτοξεύεται από στάση στα 100 km/h σε 3,9, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ταχύτερο κι ισχυρότερο από πολλά υπεραυτοκίνητα.

Όσον αφορά την αυτονομία, το Grand υπόσχεται 702 km με μία φόρτιση στον αισιόδοξο κινεζικό κύκλο CLTC. Δεδομένου ότι η αναμονή σε έναν σταθμό φόρτισης δεν είναι καθόλου πολυτελής συνήθεια, το 009 θα φορτίσει 500 km σε μόλις 12'.

Zeekr 009 Grand

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια αερανάρτηση «μαγικό χαλί» καθώς και σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτοκινητόδρομους, καθώς και σε ράμπες εισόδου και εξόδου.

Δεν θα περιμένατε βέβαια όλα αυτά να είναι φθηνά. Με τιμή €102.258 στην Κίνα, κοστίζει πάντως λιγότερο από τα Lexus LM και Volvo EM90.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube